Raiffeisen International ar putea sa isi extinda prezenta in Polonia, printr-o serie de achizitii

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 15:41
1203 citiri
Raiffeisen International ar putea sa isi extinda prezenta in Polonia, printr-o serie de achizitii

Grupul austriac Raiffeisen International, compania-mama a Raiffeisen Bank Romania, ce opereaza exclusiv in Europa de Est, a anuntat ca este interesat de piata bancara din Polonia si ca ia in calcul o serie de achizitii in aceasta tara, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

"In principiu trebuie sa analizam toate tintele", a declarat Michael Palzer, purtator de cuvant al grupului. "Consideram ca Polonia este o piata interesanta".

Grupul Raiffeisen International ar putea fi interesat de preluarea unei participatii de 70% in cadrul Bank Zachodni WBK SA, de la Allied Irish Banks Plc, potrivit cotidianului austriac Wirtschaftsblatt.

Allied Irish ar putea lua o decizie in acest sens la finalul lunii septembrie. Societe Generale SA, BNP Paribas SA, UniCredit SpA, Banco Santander SA si Rabobank Nederland NV ar putea fi interesate, de asemenea, de preluarea participatiei, mai scrie Wirtschaftsblatt, fara sa precizeze surse.

Raiffeisen International este al doilea creditor din Europa Centrala si de Est, dupa UniCredit, operand pe 17 piete din regiune prin banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare.

Raiffeisen International este o subsidiara integral consolidata a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), care detine aproape 70% din actiuni, restul titlurilor fiind tranzactionate la Bursa de Valori din Viena. 

#Polonia, # achizitii, # piata, # participatie , #stiri Raiffeisen