Raiffeisen isi amana planurile de extindere in Kazahstan

Vineri, 27 Martie 2009, ora 09:19
1076 citiri
Raiffeisen isi amana planurile de extindere in Kazahstan

Raiffeisen International, al doilea grup financiar din tarile emergente din Europa, a renuntat sa mai deschida o banca in Kazahstan in conditiile in care reduce costurile pentru a face fata crizei financiare din regiune, a declarat, joi, directorul bancii, Herbert Stepic, citat de Reuters.

Raiffeisen, care detine printre altele si cea mai mare banca din Rusia cu capital strain, hotarase in iulie 2008 sa deschida o banca noua in statul petrolier din Asia Centrala, dupa ce incercarile din anii precedenti de a cumpara o banca locala au esuat.

Piata bancara din Kazahstan era mult mai curtata de marile banci vest-europene, precum UniCredit din Italia, dar pe care criza financiara a lovit-o in plin.

Stepic a spus ca, in contextul in care banca isi reduce in prezent expansiunea, atat prin oprirea extinderii sucursalelor, cat si prin disponibilizari in anumite tari, nu este momentul potrivit pentru a continua planul in Kazahstan.

"In ceea ce priveste Kazahstanul, nu continuam acest plan, pentru moment", a mai spus Stepic la prezentarea rezultatelor anuale ale grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen, #Kazahstan, #planuri, #extindere, #banca, #costuri, #criza, #unicredit , #stiri Raiffeisen