Raiffeisen isi cumpara singura terenurile scoase la lichidare

Luni, 15 Martie 2010, ora 09:22
1354 citiri
Raiffeisen isi cumpara singura terenurile scoase la lichidare

Grupul Raiffseisen a cumparat pentru 11 mil. euro un teren de 124 de hectare in comuna Crevedia din apropierea Bucurestiului, ca urmare a lichidarii firmei EFG Crevedia Development, pe care tot austriecii o finantasera in urma cu aproape trei ani pentru achizitia terenului in vederea dezvoltarii unui mega proiect imobiliar.

Raiffeisen acordase in 2007 un credit de 14,6 milioane de euro catre EFG Crevedia Development, firma administrata de investitori britanici, care intentionau sa atraga fonduri pentru constructia a peste 6. 000 de locuinte, un mini-oras de aproape doua miliarde de euro.

Ulterior, firma a intrat in faliment, iar principalul activ, terenul, a fost scos la licitatie. Terenul a fost cumparat prin intermediul firmei Plusfinance, membra a Grupului Raiffeisen International, potrivit PricewaterhouseCoopers, lichidatorul firmei EFG.

Denumirea subsidiarei grupului Raiffeisen a fost recent modificata in Plusfinance Estate 1, actionarii acestei societati fiind firmele RIRE Holding si RI Eastern European Finance (RIEF), inregistrate in Olanda. Catre RIEF grupul austriac mai transferase pana la sfarsitul anului 2008 credite de 646 mil. euro.

 

 

#finantare, #lichidare, #licitatie, #terenuri , #stiri Raiffeisen