Raiffeisen Leasing a inregistrat o crestere anuala de 74%

Joi, 26 Iulie 2007, ora 11:29
787 citiri

Raiffeisen Leasing IFN (RL) a incheiat contracte in primele sase luni din 2007 in valoare totala de 136 milioane euro, in crestere cu 74% comparativ cu acelasi interval din 2006, datorita evolutiei bune a segmentului auto, a declarat joi directorul general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu.

In primele sase luni din 2006 Raiffeisen Leasing a finantat bunuri in valoare de 78 milioane euro. Compania a incheiat in primul semestru 2.900 de contracte de leasing.

"Raiffeisen Leasing este lider de piata pe segmentul de camioane, remorci, autoutilitare, beneficiind de o experienta indelungata in domeniu", a declarat directorul general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu. Ea a adaugat ca Raiffeisen Leasing a dezvoltat produsul pe segmentul de echipamente pentru a veni in intampinarea nevoii de retehnologizare care exista pe piata romaneasca, inregistrand anul acesta o crestere cu peste 60% fata de anul trecut.

Structura portofoliului de leasing este formata din contracte de finantare a autovehiculelor, cu o pondere de 77%, a echipamentelor (18%). Contractele pentru finantarea si a proiectelor imobiliare si restul finantarilor acopera restul de 5% din portofoliu.

Raiffeisen Leasing va miza in acest an pe cresterea segmentului de echipamente, pe promovarea leasingului pentru proiecte imobiliare si dezvoltarea produsului pentru fintarea municipalitatilor. In paralel, vor fi desfasurate proiecte importante precum implementarea normelor basel II si a unei noi solutii informatice care sa permita gestionarea optima a portofoliului de clienti.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)