Raiffeisen Leasing si-a dublat numarul de contracte de finantare in primul trimestru

Miercuri, 30 Mai 2007, ora 11:48
764 citiri

Raiffeisen Leasing a incheiat in primul trimestru al acestui an peste 1.600 de contracte in valoare totala de 70 milioane euro, dublu fata de acelasi interval din 2006, iar ponderea cea mai mare in portofoliu este detinuta de segmentul auto, a informat miercuri un comunicat al companiei.

"Segmentul de vehicule este cel care a contribuit semnificativ la aceasta crestere si cel care detine ponderea cea mai importanta in portofoliu, respectiv 84%, cu o valoare de achizitie de 59 milioane euro", se spune in comunicat.

Valoarea contractelor semnate pe segmentul vehiculelor comerciale si al camioanelor s-a dublat in primult trimestru al acestui an. Echipamentele detin a doua pondere in contractele de finantare ale Raiffeisen Leasing, cu 15% din portofoliu si un volum al contractelor noi de 10 milioane euro.

Raiffeisen Leasing a semnat de altfel un nou contract de finantare pe segmentul auto, pe trei ani in valoare de 10 milioane de euro, cu compania MHS Truck&Bus, importator al autocamioanelor si autobuzelor MAN in Romania. Raiffeisen Leasing si grupul Automobile Bavaria colaboreaza din 2002.

Raiffeisen Leasing este liderul companiilor de leasing de pe piata romanesca pe segmentul de finantare a achizitiei de camioane, autocare si autobuze. Pentru acest an, compania si-a propus sa se concentreze pe echipamente complexe, proiecte imobiliare si solutii de leasing integrate, se mai arata in comunicat.

Raiffeisen Leasing IFN SA este membra a grupului austriac Raiffeisen International si are un capital social de 14,93 milioane lei, detinut in proportie de 99,9% de Raiffeisen - Leasing International GmbH. Compania este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) incepand cu anul 2004.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)