Raiffeisen, profit net de 50 mil euro in S1

Miercuri, 18 August 2010, ora 12:13
1110 citiri
Raiffeisen, profit net de 50 mil euro in S1

Raiffeisen Bank Romania, detinuta de Raiffeisen International, a inregistrat un profit net de 49,98 milioane euro in primul semestru, cu 5,1% mai mic fata de perioada similara a anului trecut, cand rezultatul net era de 52,7 milioane euro, potrivit datelor companiei, transmite NewsIn.

Profitul operational al bancii a scazut la 83,8 milioane euro in primele sase luni, de la 106,2 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul net al bancii a scazut cu 12% in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 210,4 milioane euro, ca urmare a diminuarii veniturilor obtinute din activitatea de trezorerie. 

Cheltuielile operationale au scazut cu 3,7% in euro (-4,4% exprimate in lei), din care cele cu personalul au scazut cu 1% in euro (-1,7% exprimate in lei).

Creditele acordate clientilor au depasit 2,7 miliarde euro, in crestere cu 6,7% fata de aceeasi perioada a anului 2009, in timp ce depozitele clientilor au depasit 3,4 miliarde euro, in crestere cu 5,2% fata de iunie 2009.

Veniturile din dobanzi, componenta de baza in profitul unei banci, au avut o evolutie pozitiva si dinamica (+ 11%), in timp ce veniturile din comisioane au scazut usor (-4,6%), comparativ cu iunie 2009.

Costurile cu provizioanele pentru creditele indoielnice si pierderi s-au redus la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 43,79 milioane euro la 22,67 milioane euro.

"Sunt multumit ca am reusit sa avem din nou rezultate bune, foarte apropiate de cele inregistrate in iunie 2009, in conditiile in care situatia economica a continuat sa se deterioreze in Romania. Chiar daca ne-au scazut veniturile in ultimul an cu 12%, am reusit sa controlam costurile: provizioanele s-au redus mult, am administrat mai eficient toate componentele de cheltuieli, reusind sa ramanem profitabili.

Acest rezultat bun il datoram pozitiei solide pe care o are banca in piata, dar si politicii prudente de administrare a riscurilor si expunerii echilibrate pe segmente si industrii", a declarat presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

Activele totale ale bancii au inregistrat o usoara scadere in primul semestru, de la 4,67 miliarde euro in iunie 2009 la 4,57 miliarde euro la finalul lunii iunie 2010.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#raiffeisen, #profit, #milioane, #euro , #stiri Raiffeisen