Raiffeisen si ING considera ca inflatia nu se va incadra in tinta BNR

Joi, 10 Martie 2011, ora 14:04
1422 citiri
Raiffeisen si ING considera ca inflatia nu se va incadra in tinta BNR

Analistii Raiffeisen si ING considera putin probabil ca inflatia sa se incadreze in acest an in tinta BNR, de 3% plus/minus un punct procentual, dupa ce rata cresterii preturilor de consum a depasit in februarie estimarile analistilor, transmite Mediafax.

 

Raiffeisen considera ca tinta de inflatie a BNR pentru acest an este foarte optimista si anticipeaza ca indicatorul va depasi chiar si estimarea bancii, de 4,5%, se arata intr-o nota transmisa joi de banca.

Totodata, ING noteaza, intr-o analiza, ca sansele ca inflatia sa se incadreze in tinta BNR au scazut dramatic.

Rata inflatiei din februarie, de 0,77% fata de ianuarie, a fost mai ridicata decat nivelul mediu de 0,5% anticipat de analistii financiari, acelasi cu cel asteptat de Raiffeisen.

Rata anuala a inflatiei din februarie, de 7,6%, a intrecut estimarile pietei, de 7,3%, dar si nivelul anticipat de ING, de 7,2%.

In acest context, Raiffeisen anticipeaza ca dobanzile din urmatoarea perioada vor fi mai ridicate decat asteptarile anterioare. Banca estima ca BNR va reduce dobanda de politica monetara de la 6,25% la 5,75% in a doua jumatate a acestui an, insa considera acum ca probabilitatea acestei evolutii este aproape zero.

Astfel, Raiffeisen vede dobanda la nivelul actual pana la sfarsitul anului, principala prioritate a BNR fiind mentinerea inflatiei sub control.

Analistii ambelor banci considera ca leul s-ar putea aprecia in urmatoarea perioada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raiffeisen, #ing, #tinta inflatie, #bnr , #stiri Raiffeisen