Raiffeisen spune ca este imposibil sa fie afectata de criza imobiliara

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 14:48
1993 citiri
Raiffeisen spune ca este imposibil sa fie afectata de criza imobiliara

Expunerea Raiffeisen Bank Romania pe sectorul imobiliar va ramane cel mai probabil la nivelul din prezent, de aproape 10% din portofoliul bancii, a declarat miercuri presedintele bancii, Steven van Groningen.

"Ne-am stabilit o expunere maxima de 15% pe sectorul imobiliar si, in prezent, suntem confortabil mai jos, sub 10%. Deci am mai putea creste, dar nu cred ca e momentul si vom ramane la acelasi procent, cel mai probabil", a spus van Groningen.

Astfel, Raiffeisen Bank "nu are cum sa fie afectata de o criza in sectorul imobiliar", a mentionat el.

Pe de alta parte, van Groningen a dat asigurari ca banca-mama va continua sa innoiasca liniile de finantare catre Raiffeisen Bank Romania.

"Nu avem facilitati doar de la banca-mama, ci si de la institutiile financiare internationale", a precizat van Groningen. Van Groningen a precizat ca, in conditiile in care creditele reprezinta 73% din depozite, banca are "o dinamica pozitiva si suntem lichizi".

Creditele acordate clientilor de Raiffeisen Bank Romania au ajuns la 2,67 miliarde euro la finalul lui 2008, in crestere cu 14% fata de 2007, in timp ce depozitele atrase de banca au depasit 3,65 miliarde euro, potrivit rezultatelor publicate miercuri de banca.

Herbert Stepic, directorul executiv al Raiffeisen International, banca-mama a Raiffeisen Bank Romania, a declarat ca, exceptand dividendele cuvenite actionarilor, grupul Raiffeisen nu a retras si nu va retrage niciun ban din Romania.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#credite, #depozite, #finantare, #imobiliar , #raiffeisen, #sector , #stiri Raiffeisen