Raiffeisen Ungaria vrea facilitarea de schimb valutar

Joi, 05 Martie 2009, ora 09:43
3536 citiri
Raiffeisen Ungaria vrea facilitarea de schimb valutar

Subsidiara ungara a grupului bancar Raiffeisen ia in considerare participarea la facilitatea de schimb valutar pe sase luni euro/forint, menita sa extinda creditarea din sectorul corporatist, potrivit agentiei de stiri MTI, citata de Reuters. 

Citandu-l pe directorul executiv adjunct al Raiffeisen Ungaria, Csaba Soos, MTI a relatat miercuri ca banca a indicat ca ar putea lua parte la programul saptamanal anuntat luna trecuta de banca centrala, pentru ameliorarea lichiditatii si pentru imbunatatirea accesului la creditare al companiilor interne.

Reprezentantul Raiffeisen a adaugat ca banca evalueaza conditiile facilitatii. Una dintre conditiile de folosire a facilitatii este ca bancile participante sa reuseasca sa isi mentina in 2009 soldul creditelor acordate companiilor de pe piata interna cel putin la nivelul de la sfarsitul anului trecut.

Bancile care participa la licitatia pentru schimbul pe sase luni trebuie, de asemenea, sa fie de acord sa obtina in 2009 finantare noua de la nerezidenti, cu maturitati de peste un an si sa reduca valoarea totala a datoriilor externe.

Luni, banca centrala a Ungariei anuntase ca sapte banci comerciale ungare au facut anunturi preliminare referitoare la intentia de a cere finantari de pana la 2,81 miliarde euro din cele 5 miliarde euro disponibile prin intermediul facilitatii.

Cu toate acestea, banca centrala a anuntat ca nu a fost alocata nicio suma in cadrul primei licitatii din program din aceasta saptamana. 

 

#program, #raiffeisen, #schimb, #ungaria, #valutar , #stiri Raiffeisen