Raiffeisen vrea 40.000 de clienti premium in 2011

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 12:54
1741 citiri
Raiffeisen vrea 40.000 de clienti premium in 2011

Raiffeisen Bank tinteste majorarea numarului de clienti premium, in acest an, a anuntat, joi, vicepresedintele pe Divizia de retail a bancii, Vladimir Kalinov, relateaza Mediafax.

"Pe piata vedem un potential de aproximativ 100.000 de clienti. Astazi noi avem in jur de 20.000 de clienti si vrem sa ajungem la 40.000 intr-un an, un an si jumatate", a spus Kalinov.

Directorul Diviziei de Privat Banking, Catherine McGrath, a precizat ca activele manageriate pentru cei 20.000 de clienti din categoria Premium insumeaza 480 milioane euro, plasamentele reprezentand in principal depozite bancare.

Programul Premium Banking se adreseaza clientilor cu disponibilitati investitionale semnificativ mai mici decat cele de la Privat Banking, putand incepe de la plasamente de 15.000 euro.

In categoria Premium se incadreaza si persoanele care obtin incasari lunare regulate de minimum 2.000 euro si le sunt virate prin contul curent de la Raiffeisen Bank.

Potrivit lui Kalinov, in aceasta categorie se inscriu medici, profesori, avocati si seniori manageri in companii relativ mari.

"Este un program care se adreseaza persoanelor preocupate de propria cariera si nu au timp sa managerieze banii lor", a mai spus Kalinov.

Potrivit profilului realizat de banca, o pondere importanta in randul acestor clienti o au persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 55 de ani, din orase cu peste 100.000 de locuitori.

Raiffeisen pune la dispozitia clientului Premium un bancher personal, care ofera consultanta financiara completa, dar mai putin sofisticata decat serviciile personalizate de la nivelul Privat Banking.

Banca Raiffeisen a deschis joi, in Bucuresti, o unitate dedicata clientilor Premium, fiind cea de-a patra astfel de sucursala, dupa Pitesti, Brasov si Constanta.

Banca va avea alte unitati specializate in Iasi si Timisoara, iar in 71 de sucursale exista deja spatii special amenajate si delimitate pentru clientii Premium.

Profitul net al Raiffeisen Bank Romania a crescut anul trecut cu 12%, la 83 milioane euro, in principal datorita reducerii la jumatate a cheltuielilor cu provizioanele, la 48 milioane euro, de la 88 milioane euro in 2009. La sfarsitul anului trecut, valoarea totala a activelor bancii era de 5,11 miliarde de euro, in crestere cu 9% fata anul precedent. 

Raiffeisen Bank Romania este controlata de RBI. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#raiffeisen, #clienti premium, #obiectiv raiffeisen , #stiri Raiffeisen