RBL accepta veniturile din activitati independente sau cele din strainatate pentru acordarea creditelor

Marti, 23 Ianuarie 2007, ora 01:52
844 citiri

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) ia in considerare si veniturile realizate in strainatate la sumele acceptate pentru acordarea creditelor, informeaza un comunicat al bancii.

De asemenea, RBL accepta ca venituri sumele obtinute atat din activitati independente, precum taximetria, medicina, avocatura, notariatul public, arhitectura, cat si din chiriile, pensiile, sau drepturile de proprietate intelectuala.

'Am hotarat ca veniturile obtinute din activitati independente, chirii, pensii, salarii din strainatate si drepturi de proprietate intelectuala sa fie luate in considerare atunci cand se calculeaza bonitatea unui client. Singura conditie este ca acestea sa fie justificate prin documentatia specifica, ceruta de RBL', a declarat Ionut Costea, presedintele bancii.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inceput sa acorde primele credite la sfarsitul anului trecut. Oferta bancii consta, in prezent, in doua tipuri de finantari, Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Potrivit sursei citate, pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, in prima etapa clientul trebuie sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 la suta pe an.

In paralel, RBL ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida Creditul Intermediar. Acesta presupune economisirea unui sold minim din valoarea contractului, timp de minim trei luni. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5 la suta pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si atinge cifra de evaluare impusa de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6 la suta pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Produsele oferite de RBL sunt vandute, in prezent, prin trei canale de distributie principale. Este vorba despre o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 9.400 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri - Volksbank si Posta Romana.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)