RBL ofera, din iulie, credite cu dobanda fixa de 4,5%

Marti, 06 Iulie 2010, ora 15:53
1817 citiri
RBL ofera, din iulie, credite cu dobanda fixa de 4,5%

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) ofera, din iulie, a doua varianta a produsului de economisire-creditare, in lei, care prevede o dobanda de 1,5% in etapa de economisire si alta de 4,5% in perioada de creditare, fata de 6% cat presupune varianta clasica, a anuntat marti banca, potrivit NewsIn.

Prima varianta a produsului de economisire-creditare al bancii - Creditul Locativ in lei - prevede o dobanda de 3% in etapa de economisire si una de 6% pe an in cea de creditare, iar soldul minim economisit trebuie sa fie de 50% din suma contractata, potrivit bancii.

Perioada de creditare pentru prima varianta poate fi cuprinsa intre 8 si 15 ani, iar in a doua varianta creditul poate fi contractat pentru o perioada cuprinsa intre 9 si 20 de ani.

Astfel, pentru a doua varianta a produsului, clientii RBL trebuie sa economiseasca doar 40% din suma contractata, primind, la economiile realizate intr-un an, prima de stat de 25%, in limita a 250 de euro pe an, si o dobanda de 1,5% oferita de banca.

Restul de 60% din suma contractata reprezinta un credit cu dobanda fixa de 4,5% la lei, se arata in comunicat.

Filozofia produselor ramane neschimbata, clientii care incheie un contract de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp, urmand ca, ulterior, sa aiba posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5% sau 6% pe an, in functie de produsul ales, se mai arata in comunicat.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

#credite, #dobanzi, #rbl , #stiri Raiffeisen