RBL si-a extins parteneriatul cu Posta Romana

Marti, 21 Martie 2006, ora 12:53
1183 citiri

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a extins parteneriatul strategic cu Posta Romana incheiat anul trecut, privind distribuirea prin reteua de oficii postale a produsului de economisire- creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Proiectul demarat anul trecut, concretizat intr-un program pilot de 6 luni in 12 oficii postale din Bucuresti, s-a extins acum la nivelul Directiei Regionale de PostaTimisoara, in cadrul a 14 subunitati postale din mediul urban.

Cele 14 oficii postale sunt:

1. Oficiul postal Timisoara 1

2. Oficiul postal Timisoara 10

3. Oficiul postal Deta

4. Oficiul postal Sannicolau Mare

5. Oficiul postal Lugoj 1

6. Oficiul postal Arad 1

7. Oficiul postal Arad 3

8. Oficiul postal Arad 8

9. Oficiul postal Resita 1

10. Oficiul postal Oravita

11. Oficiul postal Caransebes

12. Oficiul postal Deva 1

13. Oficiul postal Hunedoara 1

14. Oficiul postal Petrosani 1

Posta Romana este unul dintre cele trei canale de distributie a produsului de economisire- creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Pe langa Posta Romana, Raiffeisen Banca pentru Locuinte isi distribuie produsul si prin reteaua proprie de agenti de vanzare, formata din peste 7.400 de persoane, si prin agentiile si sucursalele Raiffeisen Bank.

Activele bilantiere ale bancii s-au dublat in 2005, valoarea acestora ajungand la 40 milioane de euro. Valoarea medie a unui contract de economisire-creditare a fost anul trecut de 5.434 euro, echivalent in lei, fatade 4.740 euro valoarea prognozata.

Capitalul social al bancii a fost majorat cu aproape 1,3 milioane de euro in 2005, in acest moment acesta fiind de 18,1 milioane de euro.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. este prima bancadin Romania infiintata potrivit Legii 541/2002, lege privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Bank Romania si Schwaebisch Hall-Germania detin fiecare cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii.

Produsul oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire urmatade acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Dobanda A- de 6% pe an in lei - va fi fixa pe toata perioada creditului indiferent de fluctuatiile dobanzilor pe piata monetara.

Compania Nationala Posta Romana este organizata in zece directii regionale, 41 de

structuri judetene, trei sucursale specializate si o filiala. Reteaua postalala nivel

teritorial cuprinde peste 7100 de subunitati postale din care 1100 sunt

informatizate.

www.bankingnews.ro - publicatie electronica specializata pe informatii financiar-bancare