RZB va plasa, de luni, capital participativ catre investitori externi de 500 milioane euro

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 17:20
827 citiri

Raiffeisen Zentralbank , ce controleaza a doua banca europeana, Raiffeisen International, ofera investitorilor, de luni, capital participativ de 500 milioane euro, potrivit unui anunt emis duminica de grup, citat de Reuters, preluat de NewsIn.

Oferta RZB face parte dintr-o injectie de capital, de 2,5 miliarde euro, sponsorizata de guvern, sub forma de capital participativ, ce vine cu un cupon fix de 8% pe an, informeaza Reuters.

Conform legislatiei Uniunii Europene, RZB trebuie sa vanda 30% din volum - sau 750 milioane euro - catre investitori externi pentru a evita un cupon mai scump si restrictii in plata dividendelor.

Aproximativ o treime din oferta, sau 10% din capital, poate fi achizitionata de actionarii existenti.

Actionarii RZB au injectat capital participativ in valoare de 750 milioane euro in luna decembrie 2008, iar acum incearca sa vanda 500 de milioane de euro din investitia initiala catre investitori externi, pentru a respecta legislatia UE.

RZB a precizat ca perioada de subscriere va incepe de luni, urmand a se derula in urmatoarele doua saptamani. Reprezentantii RZB au precizat ca nu incearca sa vanda capital unor investitori individuali, cum a facut Erste Grup.

Erste Group (EBS) a plasat, la sfarsitul lunii aprilie, certificate de capital participativ catre investitorii privati si institutionali de 540 milioane de euro, oferta venind in contextul in care Erste Group a semnat un acord cu statul austriac in vederea capitalizarii bancii prin emiterea de capital participativ si hibrid de 2,7 miliarde euro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#acord, # capitalizare, # capital, # investitori , #stiri Raiffeisen