SN Radiocomunicatii imprumuta 64 mil. dolari pentru a extinde acoperirea TVR2 in toata tara

Joi, 04 Ianuarie 2007, ora 11:56
973 citiri

Societatea Nationala Radiocomunicatii (SNR) va achizitiona de la firma Marklink Communications din Liechtenstein echipamente si servicii de 64 milioane dolari, pentru a extinde acoperirea canalului TVR2 si a serviciului de radio in unde scurte in toata tara.

SNR a obtinut, in 2005, o cifra de afaceri de 244,57 milioane de lei (67,6 milioane de euro) si un profit brut de peste 190.000 lei. Compania a estimat pentru 2006 o crestere a cifrei de afaceri cu 10%.

De altfel, ministerul a incheiat, in luna noiembrie a anului trecut, un contract de consultanta pentru privatizare cu un consortiu format din banca de investitii CA-IB si firma de avocatura Musat & Asociatii. Intrarea in vigoare a contractului a fost amanata, la solicitatea autoritatilor romane.

Ministerul Comunicatiilor a intentionat sa inceapa in prima jumatate a acestui an privatizarea companiei, dar procesul a fost amanat, dupa ce procurorii au deschis o ancheta in cazul unor demnitari romani implicati in procese de privatizare, printre care si Radu Donciu, consilier in cadrul MCTI.

SNR a participat in toamna anului trecut, fara succes, la licitatia pentru acordarea ultimelor doua licente de telefonie mobila de generatia a treia.

Compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este controlata integral de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), si reprezinta principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania, prin serviciul Radiocom.

Finantarea va fi asigurata prin credit furnizor acordat de catre Marklink, garantat de catre SNR prin gaj asupra echipamentelor livrate si prin cesiunea drepturilor din contractele cu Televiziunea Romana si Radiodifuziunea Romana.Plata va fi efectuata prin bilete la ordin, care vor putea fi scontate la Raiffeisen Bank Romania. In acest caz, banca va prelua garantiile oferite.

Proiectul va fi incheiat pana la sfarsitul acestui an sau, cel mai tarziu, in primul trimestru al anului 2008, a declarat, miercuri, directorul general si presedintele companiei, Mircea Cazan.

Noul contract cu Marklink vizeaza echipamente si servicii de 63,99 milioane de dolari, pentru modernizarea transmisiilor in unde scurte si TV.

Compania a derulat, in ultimii doi ani, un proiect in valoare de 83,3 milioane de dolari, impreuna cu firma Marklink si compania germana Rohde&Schwarz, in urma caruia acoperirea TVR2 a ajuns la 75% din teritoriu.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...