UniCredit: Europa Centrala si de Est va iesi din criza financiara inaintea Europei de Vest

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 15:07
2052 citiri
UniCredit: Europa Centrala si de Est va iesi din criza financiara inaintea Europei de Vest

Conditiile economice din Europa Centrala si de Est se amelioreaza, iar regiunea va iesi din criza financiara inaintea Europei de Vest, a declarat, joi, directorul general al grupului italian UniCredit, Alessandro Profumo.

"Nu putem spune ca exista un boom in toata puterea cuvantului, insa vedem semne de imbunatatire a situatiei", a afirmat Profumo, avertizand totodata in ceea ce priveste optimismul exagerat privind Europa Centrala si de Est, informeaza Mediafax.

UniCredit, prezent si in Romania, este cea mai mare institutie de credit din regiune, dupa active, si obtine 20% din veniturile totale de pe pietele din Europa Centrala si de Est, noteaza Reuters.

"Este o regiune care va iesi cu siguranta din criza inaintea Europei de Vest", a adaugat Profumo, prezent la un eveniment organizat de Ministerul de Externe de la Roma.

Pe de alta parte, grupul austriac Raiffeisen Zentralbank (RZB), care detine banca Raiffeisen International, a lansat anterior un avertisment privind situatia sistemului financiar din Ucraina , una dintre cele mai instabile economii din regiune.

Reprezentantii RZB au aratat ca banca ar putea sa nu poata recupera toate cele 5 miliarde euro pe care le-a imprumutat pe piata ucraineana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #europa, #recesiune, #unicredit , #stiri Raiffeisen