Unii actionari minoritari ai Rompetrol Well Services nu vor sa iasa din actionariat

Luni, 22 Februarie 2010, ora 12:05
1422 citiri
Unii actionari minoritari ai Rompetrol Well Services nu vor sa iasa din actionariat

Mai multi actionari ai Rompetrol Well Services, care detin cumulat peste 10% din capital, au solicitat alegerea CA prin metoda votului cumulativ, pentru a obtine un reprezentant in conducere, intrucat nu urmaresc iesirea din actionariat in cadrul ofertei de preluare derulate de grupul Rompetrol. 

"Dorim o reprezentare in Consiliul de Administratie, deoarece vrem sa ne implicam in administrarea companiei alaturi de fondul de investitii MEI Roemenie en Bulgarije, care detine o participatie mai mare.

Consideram oferta de preluare sub valoarea companiei si suntem impotriva delistarii firmei", a declarat pentru MEDIAFAX Lucian Popa, manager de portofoliu la SIF Banat-Crisana (SIF1), unul dintre actionarii care a semnat solicitarea de convocare a unei AGA la Rompetrol Well Services.

Compania face parte din grupul Rompetrol, controlat integral de KazMunaiGaz din Kazahstan.

The Rompetrol Group deruleaza in perioada 3 - 23 februarie o oferta publica de preluare obligatorie a Rompetrol Well Services (PTR), in cadrul careia ar urma sa cumpere 132,7 milioane de titluri, la pretul de 0,43 lei pe unitate, astfel ca valoarea operatiunii este de 57 milioane lei.

Printre actionarii care au semnat solicitarea de convocare a AGA se numara fondurile de investitii MEI Roemenie en Bulgarije, Middle Europe Opportunity Fund, Raiffeisen Prosper, Raiffeinsen Benefit, Raiffeisen Romania Actiuni si firma olandeza Carcaradon.

In luna octombrie 2009, fondul MEI Roemenie en Bulgarije aprecia, intr-un raport, ca grupul Rompetrol ar trebui sa propuna in oferta de preluare de la Rompetrol Well Services un pret de 1,22 lei/actiune.

Pretul cerut este de 2,8 ori mai mare comparativ cu pretul din oferta. Fondul detine 5,95% din actiunile companiei.

Totodata, grupul actionarilor minoritari mai solicita informarea privind structura tuturor relatiilor si operatiunilor intragrup cu entitatile afiliate ale Rompetrol Well Services si prezentarea naturii, volumelor, rulajelor, dobanzilor aplicabile, termenele si conditiile in care se realizeaza operatiunile.

In structura CA al diviziei de servicii petroliere a grupului Rompetrol sunt doua locuri vacante, in conditiiile in care in luna august 2009 au demisionat doi administratori, respectiv Eric Chis si Alexandra Georgeta Stefan.

Profitul net al Rompetrol Well Services a scazut anul trecut cu 43,4%, la 13,66 milioane lei, fata de castigul din 2008, de 24,17 milioane lei, in timp ce afacerile s-au redus cu 34,4%, de la 104,86 milioane lei la 68,77 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminate ale companiei.

Actiunile Rompetrol Well Services au stagnat in sedinta de vineri la 0,426 lei pe titlu, iar la acest pret capitalizarea companiei se ridica la 118,5 milioane de lei. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#actionari, # rompetrol, # well, # services , #stiri Raiffeisen