Oprescu: Cu oamenii m-am inteles, mai greu mi-a fost cu cainii

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 15:37
1500 citiri
Oprescu: Cu oamenii m-am inteles, mai greu mi-a fost cu cainii

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, la sediul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), unde s-a intalnit cu liderii sindicatelor regiei, ca s-a inteles cu oamenii, insa "i-a fost mai greu cu cainii".

Sorin Oprescu le-a cerut soferilor care protesteaza la autobaza Titan sa mearga la masini si sa revina pe trasee, dar "sa aiba grija, ca sunt obositi", precizeaza Mediafax.

"Cu oamenii m-am inteles, ca toata viata am vorbit cu oamenii. Mai greu m-am inteles cu cainii", a spus Oprescu, intrebat daca negocierile cu angajatii RATB au avut succes.

Primarul general a calificat protestul ca fiind ilegal, adaugand ca nu se justifica in niciun fel ca doua milioane de bucuresteni sa astepte in statiile de autobuz sau tramvai.

Edilul le-a cerut protestatarilor "sa nu lase cetatenii pe trotuare", anuntand ca va lua masurile de cuviinta in cazul in care acestia nu se intorc la munca.

El a sustinut ca va introduce maxi-taxi-uri pe liniile RATB, daca soferii nu revin pe traseu joi.

"Daca protestul nu inceteaza imi voi lua masurile de urgenta, voi introduce maxi-taxi pe toate traseele", a spus Oprescu.

Acesta a apreciat ca protestul spontan a avut la baza zvonuri si speculatii, subliniind ca "in momentul de fata angajatii se afla intr-o greseala morala si legala fata de cetateni".

"Am garantat ca nimeni nu pleaca din RATB, dar sa munceasca. Eu n-am mintit, nu pot sa le spun ca le marim salariile, dar ele raman la acelasi nivel", a intarit Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a mai spus ca in fiecare campanie electorala s-au oferit "gratuitati peste gratuitati", motiv pentru care salariile angajatilor RATB nu mai pot fi marite, insa Oprescu a asigurat ca ele vor ramane la acelasi nivel si ca nimeni nu va fi dat afara.

Primarul general le-a promis liderilor de sindicat de la RATB ca nu vor fi disponibilizari, ca nu vor fi diminuate salariile si ca va incerca sa gaseasca solutii pentru finantarea protocolului care prevede introducerea unor sporuri in salariul de baza.

Edilul a precizat insa ca nu exista un protocol semnat, ci doar o propunere a sindicalistilor de introducere a unor sporuri in salariul de baza, ceea ce inseamna o majorare a salariilor.

Pe de alta parte insa, liderii sindicali au spus ca nu au obtinut nimic concret in aproximativ patru ore de negocieri si ca discutiile ar trebui sa se mute la autobaza Titan deoarece soferii care s-au adunat intr-un protest spontan trebuie sa hotarasca daca promisiunile facute de primarul Sorin Oprescu sunt corecte si vor sa renunte la protest.

Presedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, a declarat, la finalul discutiilor, ca primarul Sorin Oprescu si-a dat cuvantul ca va gasi solutii pentru finantarea protocolului, ca va asigura veniturile salariale din acest moment ale angajatilor RATB si nu vor avea loc restructurari.

Ionescu a subliniat ca nu liderii sindicatelor prezente la discutii ar trebui sa fie multumite de negocieri, ci cei care se afla la autobaza Titan.

Peste o mie de angajati RATB protesteaza la autobaza Titan, acestia refuzand sa iasa cu autobuzele, troleibuzele si tramvaiele pe trasee.

Protestul a fost declansat, miercuri noapte, la actiune participand initial 400 de angajati ai regiei.eneral al Municipiului Bucuresti. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#angajati, #greva, #intelegeri, #oprescu, #ratb , #stiri Ratb