Oprescu: Nu se diminueaza salariile de la RATB

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 09:48
1315 citiri
Oprescu: Nu se diminueaza salariile de la RATB

Primarul general Sorin Oprescu le-a transmis, joi, angajatilor RATB ca nu le vor fi diminuate salariile, din moment ce toate principiile din contractul colectiv de munca au fost respectate, insa a aratat ca nu se duce la autobaza Titan, ci asteapta o delegatie a lor la discutii la sediul regiei.

Oprescu a aratat ca toate drepturile, conform contractelor colective de munca, au fost respectate, primarul general subliniind insa ca este dispus sa dicute cu oamenii, informeaza Mediafax.

"Sunt lucruri interioare, care se pot rezolva prin discutii cu conducerea, poate sunt nemultumiri legate de locul de munca, dar acestea se pot rezolva prin discutii.

Ii rog sa-si desemneze zece oamnei care sa vina aici la discutii, pentru ca am inteles ca ei au problema interna cu liderii de sindicat", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit acestuia, sunt o serie de lucruri care se pot rezolva in cadrul regiei, legate de conditiile de munca.

Edilul general a subliniat ca la RATB "nu sunt salarii nesimtite".

El a aratat insa ca, intr-adevar, chestiunea reducerii orelor suplimentare exista din martie 2009.

Referitor la salariul mediu net la RATB, Oprescu a spus ca acesta este de 2.400 de lei, la care se adauga 160 de lei bonuri de masa care au ramas la valoarea de anul trecut, de 8,48 lei.

"A fost un protest spontan, insa eu ma indoiesc de acest lucru", a spus Oprescu, referitor la legalitatea formei de protest.

Peste o mie de angajati RATB protesteaza la autobaza Titan, acestia refuzand sa iasa cu autobuzele, troleibuzele si tramvaiele pe trasee.

Protestul a fost declansat, miercuri noapte, la actiune participand initial 400 de angajati ai regiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#oprescu, #ratb, #salarii , #stiri Ratb