Primaria Capitalei a cumparat deja cele 20 de ceasuri aurite

Luni, 15 Martie 2010, ora 23:02
1456 citiri
Primaria Capitalei a cumparat deja cele 20 de ceasuri aurite

Municipalitatea bucuresteana a achizitionat deja cele 20 de ceasuri aurite ce au facut obiectul unei stiri publicate luni de NewsIn, sustine Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, care mai afirma ca suma este de circa 3 milioane lei, fara insa a preciza ca la aceasta se adauga TVA.

"Ceasurile, care urmeaza sa fie amplasate in zonele cu trafic intens din Bucuresti, au fost achizitionate prin contract, in anul 2009, cu suma de 3.078.846,56 lei si nu cu 3,6 milioane lei asa cum s-a mentionat in stirea NewsIn", spune directorul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa.

In anuntul de atribuire cu numarul 102655/10.03.2010, publicat pe site-ul de licitatii publice, se mentioneaza ca suma de 3.078.846,56 lei este fara TVA, ceea ce inseamna ca banii pentru ceasuri se ridica, in total, la circa 3,6 milioane de lei (900.000 de euro), cat s-a precizat in materialul publicat de NewsIn.

Directorul ALPAB mai spune ca a explicat in repetate randuri "eficienta, dar si necesitatea ceasurilor" pe care ALPAB doreste sa le instaleze in Bucuresti.

In anuntul de pe site-ul de licitatii publice, argumentele in favoarea acestui proiect sunt explicate astfel: "Necesitatea reviziei, repararii si repunerii in functiune a acestor obiective rezulta din importanta estetica si functionala pe care o au aceste ceasuri in cadrul urbanistic unde sunt amplasate, necesitatea creerii si mentinerii unui peisaj agreabil si util pe respectivele amplasamente".

Ceasurile vor avea ornamente si cifre din aur industrial de 24 carate, conform unui anunt de licitatie.

Firma castigatoare a licitatiei, Solutii Urbane S.R.L., va trebui, pe langa placarea ceasurilor cu aur, sa le inscriptioneze cu textul "Bucuresti, ... (locul de amplasare a ceasului), 1459 (anul primei mentionari documentare a orasului - n.r.)".

Literele vor fi trebui sa fie in relef si aurite. Ceasurile vor avea in memorie minimum 30 de melodii, care sa se auda la fiecare sfert si jumatate de ora, precum si din 60 in 60 de minute. Va exista insa posibilitatea de programare in sistem de liniste, astfel incat ceasurile sa nu faca zgomot pe timpul noptii.

Locurile alese pentru amplasarea ceasurilor sunt Piata Constitutiei, str. Traian (Calea Calarasilor), Calea Vitan (Posta), Foisorul de Foc (statia RATB), Piata Urmuzache, Gradina Botanica, Bulevardul Unirii (Mircea Voda), Piata Iancului, Baba Novac, Bucur Obor, Parcul Carol, Piata Sf. Gheorghe, Parcul Cismigiu, Parcul Circului, Parcul Herastrau, Parcul Tineretului, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Unirii si strandul Dambovita. 

#primarie, #capitala, #ceasuri, #capitala , #stiri Ratb