Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu, audiati la DNA

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 12:00
1517 citiri
Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu, audiati la DNA
Sursa foto: baricada

Presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, si directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-au prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiati in dosarul privind santajarea unui administrator de la RCS/RDS.

Sorin Alexandrescu a fost pus sub acuzare in acest dosar pentru savarsirea infractiunii de santaj iar Camelia Voiculescu este urmarita penal pentru complicitate la santaj.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS/RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva sa, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.

"Sorin Alexandrescu a constrans, in intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, in mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. In aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group SA in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat", sustine DNA.

Procurorii declara ca, la jumatatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o intrevedere urgenta, imprejurare in care, in ziua de 16 aprilie 2013, intre cei doi a avut loc o intalnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunostinta administratorului Ioan Bendei ca are in posesie un contract incheiat in anul 2009 intre RCS/RDS si Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei in numele companiei RCS/RDS, valoarea totala a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Camelia Voiculescu Sorin Alexandrescu, #scandal santaj Intact, #Camelia Voiculescu DNA, #Sorin Alexandrescu DNA , #Management