400 de hotspoturi RCS&RDS, instalate in trei luni

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 07:17
1476 citiri
400 de hotspoturi RCS&RDS, instalate in trei luni

Compania romaneasca RCS&RDS a instalat in trei luni de zile in cele mai intens circulate zone din 26 de localitati mari din Romania aproape 400 de puncte de acces wireless (Wi-Fi) prin care cei 1,2 milioane de abonati la net fix ai operatorului pot intra gratuit pe internet de pe orice echipament compatibil (smartphone, lap top, player audio sau tableta PC), anunta Mediafax.

"In prezent operam peste 390 hotspot-uri in 26 de localitati", au declarat pentru Ziarul Financiar reprezentantii RCS&RDS, adaugand ca operatorul are 1,2 milioane de abonati la net fix. 

Potrivit datelor publicate de autoritatea de reglementare in comunicatii la finele anului 2010 in Romania existau putin peste 1.000 de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet in conditiile in care niciun mare operator telecom din Romania nu investise in dezvoltarea unei asemenea retele. 

Compania controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari a atacat rapid acest nou segment de piata, instalandu-se in unele dintre cele mai circulate zone din Romania (statiile de metrou si Centrul vechi din Bucuresti sau statiunile de pe litoral), proiectul fiind realizat cu echipamente furnizate de compania chineza Huawei.

Momentan doar Orange, numarul unu pe piata locala de telefonie mobila, a mai lansat servicii Wi-Fi, care sunt disponibile momentan gratuit, in Centrul vechi din Bucuresti.

#hotspoturi, #rcs, #rds, #internet rds , #stiri Rcs-Rds