Comunicatiile au reusit sa faca fata "cu bine" crizei

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 11:59
1758 citiri
Comunicatiile au reusit sa faca fata "cu bine" crizei

Industria locala de telecomunicatii a reusit sa faca fata "cu bine" provocarilor crizei financiare, prin adaptarea ofertei la cerintele clientilor si stimularea consumului, care au condus la cresterea traficului cu peste 30% in retelele mobile, a declarat, joi, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu. 

"De asemenea, operatorii au reusit sa isi mentina sau chiar sa isi sporeasca portofoliul de clienti, prin oferte agresive.

Pe termen lung, majorarea numarului de clienti se va constitui ca o rezerva pentru viitoarele cresteri ale afacerilor operatorilor de telecomunicatii", a spus Marinescu, prezent la conferinta Mediafax talks about Telecom Industry.

Potrvit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), cresterea traficului in retelele de telefonie mobila a fost de 33,9% in primele sase luni, fata de finele anului 2008, in timp ce numarul de utilizatori a scazut cu 60.000, la 24,4 milioane.

In privinta telefoniei fixe, numarul de linii a crescut cu 17,8%, la 5,3 milioane, in timp ce traficul de voce a scazut cu 16% fata de iunie 2008.

Rata penetrarii telefoniei fixe a ajuns la 24,7% la 100 de locuitori, in crestere cu 3,6% fata de iunie 2008.

Raportat la 100 de gospodarii, rata penetrarii a avansat cu 3,1 puncte, la 54,6%. Datele ANCOM arata ca numarul legaturilor la Internet a ajuns la cinci milioane la finele primului semestru al acestui an, de la 3,9 milioane in decembrie 2008 si de la 3,2 milioane in urma cu 12 luni.

ANCOM este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si urmareste respectarea acestora.

Cei mai importanti jucatori pe piata locala de profil sunt Orange Romania, Vodafone Romania, Cosmote Romania, Telemobil (Zapp Mobile) si RCS&RDS, alaturi de Romtelecom si UPC Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comunicatii, # criza, # financiara , #stiri Rcs-Rds