Renault il contrazice pe Basescu: Nu parasim Romania, pregatim o noua gama Dacia

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 12:30
2296 citiri
Renault il contrazice pe Basescu: Nu parasim Romania, pregatim o noua gama Dacia
Antoine Aoun, directorul de achizitii al Renault Group Romania RGR

Renault crede, in continuare, in Romania si se angajeaza la continuarea investitiilor pe aceasta piata. Declaratiile reprezentantilor grupului francez vin ca urmare a avertismentelor presedintelui Basescu, conform carora compania va renunta la o parte din activitatea de la uzina din Pitesti, din cauza lipsei unei retele de autostrazi.

"Renault nu are intentia sa paraseasca Romania. Romania este o tara importanta pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse si pentru crearea in Romania a unui lant complet de constructie a unei masini: de la design, inginerie, fabricatie, vanzare si post-vanzare. In fiecare zi, 350 de camioane ale Dacia si ale furnizorilor nostri parcurg traseul Pitesti - Arad. Prioritatea noastra pentru 2014 este relansarea pietei auto de vehicule noi din Romania. Evolutia infrastructurii, care permite reducerea intarzierilor de livrare, va fi determinanta pentru proiectele noastre viitoare", a comunicat, miercuri, pentru Mediafax, Directia Comunicare Renault Romania.

Directorul de achizitii al Renault Group Romania RGR a explicat ca reteaua de furnizori angajeaza 130.000 - 150.000 de persoane care lucreaza direct sau indirect pentru Dacia. Cifra de afaceri in 2012 a fost de 4 miliarde de euro, echivalentul Renault-Dacia de 3% din PIB.

"Vom continua cu putere, in forta, si este un mesaj important la adresa furnizorilor. Ii invitam sa vina in Romania pentru ca se pot face afaceri aici. Suntem optimisti pentru 2014 si pentru anii urmatori. Romania este o tara cu oameni priceputi, cu initiative din partea statului", a dat asigurari oficialul Grupului Renault, in cadrul unui atelier de specialitate organizat la Forumul de afaceri "Franta - Europa de Sud-Est'.

Renault cauta inlocuitor pentru Duster

Potrivit lui Aoun, constructorul auto francez se gandeste deja la un inlocuitor pentru modelul Duster si, per total, la o gama complet noua marca Dacia.

"In 2013, la finele anului, am incheiat reinnoirea intregii game Logan cu ultimul Duster, care a fost lansat in septembrie-octombrie 2013. Astazi, avem o gama complet noua si lucram la gama viitoare pentru Sandero. De asemenea, cautam inlocuitor inclusiv pentru Duster", a spus Antoine Aoun.

Basescu avertiza, marti, in legatura cu pierderea asamblarii la uzina Pitesti

Presedintele Traian Basescu a considerat drept "lipsa de patriotism" faptul ca nu are prioritate executia lucrarilor la tronsonul Pitesti-Sibiu, atragand atentia asupra faptului ca, din acest motiv, se va pierde asamblarea de la uzinele Dacia Pitesti.

"Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente, s-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo, pui masina direct in vapor, este portul la cativa kilometri de fabrica, nu ca in Romania, unde Guvernul poate gandi sa dea prioritate la Bucuresti-Alexandria decat la Pitesti-Sibiu", a adaugat Traian Basescu.

Coridorul IV Pan-european face legatura intre Nadlac si Constanta

Coridorul IV Pan-european face legatura intre Nadlac, Timisoara, Deva, Sibiu, Pitesti, Bucuresti si Constanta.

In replica, premierul Victor Ponta a calificat afirmatiile sefului statului drept "o prostie".

"E o prostie, bineinteles. Domnul presedinte este de o inconstienta sinistra. A fost in Romania de curand presedintele grupului Renault si a spus foarte clar ca investitiile din Romania se dezvolta. Acum, il credeti pe presedintele Renault sau il credeti pe sinistrul nostru presedinte?", a spus Ponta, la Forumul de afaceri "Franta-Europa de Sud-Est".

Misiunea Economica Ubifrance a Ambasadei Frantei la Bucuresti a organizat, in zilele de 11 si 12 februarie, Forumul de afaceri 'Franta - Europa de Sud-Est'.

La forum au fost prezenti reprezentantii a peste 400 de companii din 14 tari, evenimentul constituindu-se intr-un adevarat tur de forta in domeniul business-ului.

Companiile activeaza in sectoare, precum: infrastructura, transporturi, energie, industrie auto, protectia mediului, agricultura si industrie alimentara, e-commerce, IT&C, dispozitive si echipamente medicale.

Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
#Renault Romania, #dacia export, #model dacia , #Investitii