Carlos Ghosn ramane directorul Renault

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 10:30
1241 citiri
Carlos Ghosn ramane directorul Renault
Foto: CC0 Creative Commons

Carlos Ghosn ramane directorul Renault SA, chiar daca el a demisionat din functia de presedinte si director general, iar Thierry Bollore este acum presedintele companiei holding Renault-Nissan BV, a anuntat producatorul auto francez.

"In plus fata de comunicatul Board-ului din 24 ianuarie 2019, Renault doreste sa specifice ca domnul Ghosn a demisionat din functia de presedinte si director general, dar ramane, in acest moment, directorul Renault SA. De asemenea, domnul Ghosn isi pastreaza functiile in Alliance Rostec Auto BV si Renault do Brasil", se arata in comunicatul transmis de Kyodo si Reuters.

Tot marti, seful Nissan Motor, Hiroto Saikawa, a declarat ca vrea sa discute cu presedintele Renault o noua structura de conducere a aliantei lor, cand se vor intalni saptamana aceasta.

"As vrea sa discut cu presedintele Jean-Dominique Senard daca poate fi revizuita actuala structura, in care puterea este concentrata in mainile unei singure persoane", a anuntat Saikawa la prezentarea rezultatelor financiare ale Nissan.

Discutiile dintre Saikawa si Senard, care efectueaza prima sa vizita in Japonia de cand a fost numit presedintele Renault, la sfarsitul lunii ianuarie, sunt programate joi si vineri, sustin surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianta Renault-Nissan, extinsa in 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit in 2017 cel mai mare producator mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unitati, mai mult decat Volkswagen si Toyota.

In 24 ianuarie Renault a confirmat numirea lui Jean-Dominique Senard in functia de presedinte si a lui Thierry Bollore in functia de director general.

In 19 noiembrie, Carlos Ghosn, in varsta de 64 de ani, a fost pus sub acuzare in Japonia pentru ca ar fi omis sa declare autoritatilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, in perioada 2010 - 2015.

In prezent, alianta regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Carlos Ghosn Renault, #Carlos Ghosn director Renault , #Management