Renault-Nissan este pe punctul de a incheia afacerea secolului in China

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 12:27
3969 citiri
Renault-Nissan este pe punctul de a incheia afacerea secolului in China
Foto: CC0 Creative Commons

Alianta Renault-Nissan a anuntat miercuri semnarea unui memorandum de intelegere cu firma Didi Chuxing - echivalentul chinez al aplicatiei de transport Uber - pentru a construi in China o retea de transport de tip car-sharing ce vizeaza vehiculele electrice.

Pe piata chineza, Didi Chuxing controleaza 87% din piata de servicii de transport de tip ride-hailing din China (comanda unei masini prin intermediul unei aplicatii), transmit Bloomberg si Reuters.

Compania este prezenta in peste 400 de orase chinezesti si sustine ca are aproximativ 300 de milioane de utilizatori care zilnic efectueaza peste 11 milioane de calatorii prin intermediul platformei sale.

Noul potential parteneriat vizeaza posibilitatea furnizarii de baterii pentru vehiculele electrice din noul serviciu al Didi.

De asemenea, alianta vrea sa exploreze oportunitatile de afaceri legate de noul serviciu al Didi ce implica vehicule electrice, au declarat surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Ceilalti parteneri ai retelei sunt BAIC BJEV, BYD, Chang'an Automobile Group, Chery Automobile Group, Dongfeng Passenger Vehicle, First Auto Works, Geely Auto, Hawtai Motor, JAC Motors, KIA Motors si Zotye Auto.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.

Cu 5,27 milioane de autoturisme si utilitare vandute in prima jumatate a acestui an, Renault-Nissan este in prezent cel mai mare producator auto din lume, devansand Volkswagen si Toyota.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Renault parteneriat Uber , #stiri Renault