Renault dezvolta infrastructura pentru masinile electrice

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 13:58
1443 citiri
Renault dezvolta infrastructura pentru masinile electrice

Renault Romania a incheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric si Siemens in vederea dezvoltarii in parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice in Romania, a anuntat duminica cele patru companii, conform Mediafax.

"Prima etapa prevazuta in cele trei acorduri consta in infiintarea unei echipe comune de lucru.

Compus din experti din partea Renault si reprezentanti ai celor trei companii, grupul de lucru mixt va dezvolta in urmatoarele trei luni un plan complet si viabil pentru implementarea si intretinerea retelei de incarcare pentru vehiculele electrice", se arata intr-un comunicat comun al companiilor.

Acordurile au fost semnate in cadrul "Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice - Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii", initiat de Renault Romania.

"Ne-am luat un angajament ferm in domeniul mobilitatii electrice in Romania, asumandu-ne in acelasi timp responsabilitatea de a sustine dezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru vehiculul electric.

In acest sens, crearea unei retele de parteneri puternici, precum Schneider Electric, Siemens si Electrica, cu aceeasi viziune sustenabila, constituie un element cheie in strategia noastra de business in Romania", a declarat in comunicat Fabrice Cambolive, director general Renault Commercial Roumanie.

Potrivit sursei citate, in perioada urmatoare va urma semnarea altor parteneriate similare cu companii implicate in domeniul energetic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#renault, #masini electrice, #infrastructura masini electrice , #stiri Renault