Renault isi face piata in Parlamentul Romaniei: Camera Deputatilor a cumparat automobile de 670.000 euro

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 07:25
1923 citiri
Renault isi face piata in Parlamentul Romaniei: Camera Deputatilor a cumparat automobile de 670.000 euro

Renault Commerciale Roumanie si-a gasit un nou client in Parlamentul Romaniei, dupa ce Camera Deputatilor a achizitionat automobile 4x4 de trei milioane de lei (aproape 670.000 euro), contract atribuit prin licitatie deschisa.

La jumatatea anului, presedintele Camerei Deputatilor a anuntat ca masinile uzate din parcul auto vor fi inlocuite, argumentand ca presupun costuri prea mari de intretinere.

De asemenea, conform Ziare.com, procedura prevedea achizitionare a 50 de automobile Duster, care urmau sa fie platite din bugetul anului 2013, din suma totala scazandu-se 221.000 lei, adica voucherele obtinute pe 34 de masini vechi.

Inmatricularile din Romania au scazut in octombrie

In luna octombrie, in Romania au fost inmatriculate circa 5.600 de masini, in scadere cu 17,5% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, cand au fost imatriculate aproape 6.800 de unitati.

Aceasta a fost cea mai mare scadere din Europa Centrala si de Est. La nivelul Uniunii Europene, doar in Cipru a fost o scadere mai abrupta, conform datelor de la Asociatia Constructorilor Europei de Automobile (ACEA).

In acelasi timp, Dacia a avut una dintre cele mai bune evolutii la nivelul UE, inmatricularile din octombrie ajungand la 24.500 autoturisme, cu aproape 17%.

Si Renault a avut o crestere asemanatoare, de peste 14%, la 72.600 automobile, de la 63.600.

La nivelul grupului, cresterea a fost de 14,8%, livrarile de automobile depasind nivelul de 97.000 de unitati.

Bugetul Camerei Deputatilor, 235 milioane de lei in 2014

Camera Deputatilor si-a adoptat, marti, bugetul propriu pe 2014, in suma de peste 235 milioane de lei, dupa ce, anterior, presedintele camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca acesta va fi de 222 de milioane de lei, aratand ca suma este similara celei din 2013 si ca, in aceste conditii, se mentin taierile si restrictiile, bugetul fiind unul de criza.

Conform lui Zgonea, un buget normal la 407 parlamentari este in jur 240 de milioane de lei.

Camera Deputatilor a anuntat ca va achizitiona prin licitatie deschisa si servicii de telefonie mobila pentru parlamentari si angajati, suma maxima pentru licitatie fiind de 1.219.335 lei, fiind prevazuta incheierea unui acord cadru pe trei ani in acest sens.

Potrivit anuntului, camera estimea incheierea a patru contracte subsecvente, cantitatea fiind de minimum 350 si maximum 900 de abonamente voce, minimum 24, maximum 900 de abonamente internet pe mobil si minimum 24, maximum 600 de abonamente internet pe tableta, laptop si PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#camera deputatilor, #automobile parlament, #Renault Dacia , #stiri Renault