Renault lanseaza in Romania modelul Fluence

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 09:05
1942 citiri
Renault lanseaza in Romania modelul Fluence

Fluence, inlocuitorul modelului Megane Sedan, va fi lansat in Romania in luna noiembrie. Modelul este disponibil cu doua motorizari pe benzina si doua diesel, a anuntat reprezentanta locala a constructorului francez Renault.

Modelul Fluence va fi produs la Bursa, Turcia, in fabrica Oyak, in locul Megane Sedan, pe aceeasi linie de fabricatie, se arata intr-un comunicat al Renault, preluat de Mediafax.

Preturile noului model nu au fost comunicate.

Pentru Fluence Renault a facut investitii in valoare de 110 milioane de euro. Aproape jumatate din suma a fost dedicata realizarii utilajelor pentru furnizor, iar restul a fost investit in uzina.

Pe langa Romania, modelul Fluence va fi lansat, tot in noiembrie, in Turcia si Rusia.

Masina are 4,62 metri lungime, 1,80 metri latime si 1,48 metri inaltime, ampatamentul fiind de 2,7 metri, iar volumul portbagajului de 496 de litri.

Renault Fluence va dispune de aer conditionat in dotarea standard , precum si de ABS cu asistenta la franarea de urgenta (AFU) si sase airbag-uri.

Motorul de baza pe benzina dezvolta 110 CP dintr-un propulsor de 1,6 litri, iar celalalt motor pe benzina disponibil este de 2 litri si 140 CP. Acest propulsor va putea fi cuplat la o cutie de viteza automata.

 Ambele motoare diesel disponibile sunt de 1,5 litri, insa primul dezvolta 85 CP, iar cel de-al doilea 105 CP.

In 2011 Renault va lansa o versiune 100% electrica a modelului Fluence.

A doua generatie a modelului Megane Sedan a fost lansata in Romania in septembrie 2003, fiind comercializata in peste 35.000 de unitati pana in prezent. Segmentul din care face parte Megane Sedan (clasa C) detine o cota de piata de aproximativ 30%, jumatate din vanzari fiind reprezentate de berlinele in trei volume (masini sedan).

Renault Fluence este al cincilea model produs de Renault in uzina Oyak, functionala din 1969.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#diesel, #megane, #renault, #romania , #stiri Renault