Renault va creste productia in Spania si va angaja 1.300 de oameni

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 08:19
1241 citiri
Renault va creste productia in Spania si va angaja 1.300 de oameni

Renault va creste productia uzinelor din Spania si va crea 1.300 de locuri de munca, a anuntat miercuri premierul spaniol Mariano Rajoy, subliniind importanta acestei stiri intr-o tara afectata de un somaj record, transmite AFP.

Uzina din Palencia, care fabrica automobile Megane, va trece la un volum al productiei de 280.000 de unitati pe an, cu 40% mai mare decat nivelul actual, potrivit Renault Spania.

Fabricile de motoare si de cutii de viteza vor fabrica 1,4 milioane de unitati pe an, datorita cresterii competitivitatii, in urma negocieriilor cu sindicatele pentru un nou pact social.

"Responsabilitatea angajatilor Renault din tara noastra demonstreaza ca operatiunile din Spania vor continua sa fie, alaturi de cele din Franta, unul dintre pilonii marcii", a declarat presedintele Renault Spania, Jose Vicente de los Mozos.

Anuntul acestui plan a avut loc la opt zile dupa semnarea unui acord intre conducere si sindicate, pentru perioada 2014-2016.

Conducerea Renault se afla inca in negocieri cu sindicatele din Franta.

Potrivit Renault, pactul social convenit in Spania se concentreaza pe costul fortei de munca, flexibilitate, locuri de munca si avantaje sociale, domenii fundamentale pentru imbunatatirea competitivitatii companiei.

In Franta, conducerea grupului spera sa incheie un acord asemanator in ianuarie si a dat asigurari ca in acest caz ar putea sa se angajeze sa nu inchida fabrici.

In Spania, Renault are circa 10.000 de angajati in patru uzine, doua la Valladolid, una la Palencia si o alta la Sevilla.

"Intr-o perioada in care Spania si spaniolii au nevoie de vesti economice bune, planul Renault este fara indoiala un motiv de bucurie", a spus Rajoy intr-un discurs la uzina Palencia, din nordul tarii.

Spania, a patra mare economie din zona euro, se afla in recesiune iar somajul afecteaza 25% din populatia activa.

Planul Renault, pe termen de 10 ani, va permite crearea a 1.300 de noi locuri de munca, prin fabricarea a patru noi modele de automobile la Palencia si cresterea productiei de motoare la Valladolid si de cutii de viteza la Sevilla, a precizat premierul.

El a aratat ca sectorul auto reprezinta 10% din PIB-ul industriei, este cel mai mare exportator, cu o pondere de 22% in total, si reuneste 250.000 de angajati.

Spania nu are un construcotr auto national, dar 10 producatori auto opereaza 18 fabrici in tara si noua din zece vehicule fabricate in aceste uzine sunt destinate exportului, domeniu pe care tara mizeaza pentru a compensa declinul consumului intern, a subliniat seful guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Renault fabrica Spania, #Renault angajari 2012 , #stiri Renault