Renault va renunta la 7.500 de angajati in Franta

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 08:30
1335 citiri
Renault va renunta la 7.500 de angajati in Franta

Renault va renunta in urmatorii patru ani la 7.500 de angajati in Franta, reprezentand 14% din forta de munca din aceasta tara, pentru a reduce costurile in conditiile in care piata auto europeana va avea in 2013 o evolutie negativa pentru al saselea an consecutiv.

Grupul intentioneaza sa elimine 7.500 de locuri de munca in Franta pana in 2016, a declarat marti Sophie Chantegay, purtator de cuvant al Renault.

Chantegay a precizat ca 5.700 de posturi vor fi desfiintate in urma plecarilor naturale din companie ale unor angajati, care nu vor mai fi inlocuiti.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a declarat marti, la salonul auto de la Detroit, ca piata auto europeana se va contracta in acest an cu 3%, dupa ce in 2012 vanzarile au atins minimul ultimilor 20 de ani.

PSA Peugeot Citroen, Ford Motor si General Motors reduc la randul lor forta de munca din Europa si inchid fabrici pentru a reactiona la prabusirea cererii.

"Daca va fi semnat un acord cu sindicatele, reducerea locurilor de munca nu va necesita inchiderea vreunei fabrici sau concedieri", a declarat Gerard Leclercq, directorul operatiunilor Renault in Franta.

Renault a informat marti sindicatele ca restructurarea este necesara pentru echilibrarea financiara a activitatilor grupului in Franta, a aratat Leclercq intr-un comunicat. Ghosn a precizat marti ca Renault nu va inchide vreo fabrica in Franta.

Peugeot desfiinteaza 11.200 de locuri de munca in Franta si inchide o fabrica de langa Paris. GM va inchide o fabrica din Germania, unde lucreaza 3.100 de angajati, in timp ce Ford va inchide trei uzine in Europa, desfiintand 5.700 de posturi.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Renault concedieri Franta, #Renault restructurare angajati , #stiri Renault