Capricii de miliardar. Vezi cele mai scumpe "jucarii" din lume

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 23:31
5249 citiri
Capricii de miliardar. Vezi cele mai scumpe "jucarii" din lume

Milionarii nu isi refuza niciun capriciu. Cand vad un lucru care le place, indiferent ca nu este foarte util, practic sau ca pretul solicitat se ridica la valori exorbitante, cei mai bogati oameni ai lumii il achizitioneaza. Printre obiectele de colectie ale bogatilor planetei se numara iachturi, automobile unice sau avioane private dotate cu cele mai scumpe si stralucitoare accesorii. 

Miliardarii isi permit sa se rasfete ori de cate ori simt nevoia si cumpara orice "jucarie" care le place, indiferent de pret. Singura conditie este sa le fie pe plac si sa se incadreze in fanteziile temporare pe care le au. Care sunt cele mai costisitoare obiecte pe care le-au cumparat? CNBC a selectat cele mai uluitoare obiecte, intr-un top al "jucariilor de milionar".

Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, are un rol la fel de important in consolidarea pozitiei Microsoft pe piata acutala, desi nu este la fel de cunoscut ca Bill Gates.

Allen a fost cel care a propus numele gigantului IT si a intermediat acordul pentru a pune sistemul de operare in fiecare computer fabricat de IBM. Allen a demisionat in 2000, dar a obtinut o parte considerabila, de 138 de milioane de dolari.

Astazi, el are o avere neta estimata la 13 miliarde de dolari, suma care i-e permis sa cumpere Octopus. Acesta este un iacht pe care a dat 200 de milioane de dolari.

Ambarcatiunea are peste 400 de metri in lungime si este echipata cu un teren de baschet, un jacuzzi, si cu piste de aterizare pentru doua elicoptere.

Phil Ruffin este implicat intr-un numar impresionant de afaceri, din domenii diferite, precum jocuri de noroc, imobiliare si chiar productia de petrol. Locuieste in Las Vegas si a fost, de cateva ori, inclus in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.

Averea i-a fost estimata de publicatia americana la 2,1 miliarde de dolari. Teoretic vorbind, avionul este un mod absolut obisnuit de deplasare, pentru un milionar.

Cu toate acestea, Ruffin nu este miliardarul obisnuit, asa ca a cheltuit 70 de milioane de dolari pe un avion Boeijng jumbo 737.

Pentru echiparea aeronavei a mai cheltuit 15 milioane de dolari, pentru ca si-a dorit scaune din piele, doua dormitoare complete si un sistem de divertisment de nu mai putin de 1 milion de dolari.

S. Truett Cathy este fondatorul Chick-fil-A, un lant de fast-food, cu sediul in College Park. Afacerea i-a adus lui Cathy, acum in varsta de 90 de ani, foarte multi bani, profitul net al acestuia fiind evaluat la 2 miliarde de dolari.

Veteranul din al doilea razboi mondial s-a declarat un mare fan al eroilor. Desi filmul din 1992 din franciza Batman nu poate fi considerat cel mai bun al seriei, l-a impresionat pe miliardar foarte mult. Atat de mult, incat a cumparat Batmobilul utilizat la filmari, pe care a platit 250.000 de dolari.

Cunoscut mai mult ca sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah, detine recordul pentru cea mai mare resedinta in care locuieste o singura familie, din lume.

In total, acolo exista 564 de candelabre, care folosesc 51.000 de becuri electrice. Casa are peste 250 de bai, o moschee care poate gazdui 1.500 de oameni si un garaj pentru 110 autovehicule. Sultanul este, desigur, un colectionar si detine mai mult de 1900 de automobile, inclusiv un Bentley, un Ferrari si un Porsche.

Cea mai valoroasa este "Star of India", un Rolls Royce decapotabil, pe care a dat 14 milioane de dolari.

Roman Abramovici, proprietarul Millhouse LLc, o firma de investitii private, detine, de asemenea, o echipa de fotbal.

Cele doua businessuri administrate de omul de afaceri rus i-au adus acestuia o avere estimata la peste 13 miliarde de dolari. Abramovici a cheltuit 450 de milioane de dolari pentru Eclipse, un iacht privat.

Acesta este cel mai mare din lume si are facilitati care cu greu pot fi gasite pe alte ambarcatiuni similare, de lux. Printre aceastea se numara sistemul de detectare a rachetelor si un submarin propriu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iacht, #miliardar, #eclipse abramovici, #top miliardar , #stiri Roman Abramovici