Grecia vrea sa isi vanda insulele pentru a-si plati datoria externa

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 09:30
1920 citiri
Grecia vrea sa isi vanda insulele pentru a-si plati datoria externa

Grecia intentioneaza sa vanda sau sa concesioneze pe termen lung unele dintre cele 6.000 de insule ale sale, in incercarea de a-si plati imensa datorie externa, relateaza The Guardian, in editia electronica, citat de Mediafax.

O parte din insula Mykonos, una dintre destinatiile turistice cele mai frecventate ale Greciei, se afla de asemenea pe lista regiunilor care vor fi vandute , potrivit ziarului britanic.

O treime din aceasta zona este detinuta de Guvernul elen, care cauta un cumparator dispus sa injecteze capital si sa dezvolte un complex turistic de lux, potrivit unei surse apropiate de negocierile in curs de desfasurare.

Potentialii investitori interesati de insula Rhodos sunt in principal rusi si chinezi.

Roman Abramovici, miliardarul care detine clubul de fotbal Chelsea, s-ar numara printre cei interesati, desi un purtator de cuvant al acestuia a negat ca acesta este pe punctul sa realizeze o investitie in Rhodos.

Doar 227 de insule grecesti sunt populate, iar decizia de a vinde sau concesiona unele dintre acestea a fost determinata si de incapacitatea statului de a dezvolta o infrastructura de baza sau de a asigura securitatea in majoritatea insulelor sale.

Se spera astfel ca vanzarea sau concesionarea unor insule ar putea atrage investitii care sa genereze locuri de munca si venituri taxabile. 

#datorie, #externa, #grecia, #insule, #vanzare , #stiri Roman Abramovici