Mihail Prohorov, cel mai bogat rus

Luni, 16 Februarie 2009, ora 15:02
2770 citiri
Mihail Prohorov, cel mai bogat rus

Proprietarul fondului de investitii Onexim, Mihail Prohorov, este cel mai bogat rus.

La 44 de ani, acesta are o avere estimata la 14,1 miliarde de dolari din investitii in domeniul IT. La marirea averii oligarhului au contribuit si actiunile Norilsk Nikel, vandute anul trecut o cotatie maxima, informeaza RIA Novosti.

Oleg Deripaska, actionar majoritar la grupul producator de aluminiu Rusal si constructorul de automobile Gaz, si-a pierdut in jur de 90% din avere, cifrata in prezent la 4,9 miliarde de dolari, fata de 40 de miliarde anul trecut.

Proprietarul clubului britanic de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a reusit sa se mentina pe locul al treilea in acest clasament, desi averea sa a scazut de la 23 la 13,9 miliarde de dolari.

Podiumul este completat, ca si anul trecut, de Vladimir Lisin, siderurgist cu o avere evaluata la 7,7 miliarde de dolari, fata de 22 miliarde anul trecut.

Criza financiara globala a taiat din bunastarea rusilor din "top 10 miliardari", la un total de 75,9 miliarde dolari in ultimele 12 luni. Totalul miliardarilor a ajuns totodata de la 101 la 49.

Anul trecut, toti afaceristii care au vrut sa intre in top au avut nevoie de 15 miliarde de dolari. Anul acesta, suma minima a scazut la 4,5 miliarde dolari.

#avere, #deripaska, #oligarh, #pierderi , #stiri Roman Abramovici