Rusia a ramas fara oligarhi

Marti, 23 Decembrie 2008, ora 16:42
1660 citiri
Rusia a ramas fara oligarhi

Cei mai bogati sase oameni din Rusia au pierdut circa 111 miliarde de dolari de la inceputul crizei financiare mondiale, a informat marti cotidianul rus Izvestia. "Miliardarii cei mai afectati sunt cei care, pierzandu-si capul, au luat credite de la banci pentru a cumpara concurentii si activele lor in lumea intreaga. Traiau peste posibilitatile lor", potrivit ziarului.


Potrivit articolului "Nu mai exista oligarhi", Oleg Deripaska, considerat cel mai bogat om din Rusia , a vazut cum averea i-a scazut de la 28 la 7,2 miliarde de dolari.


Cel mai cunoscut miliardar rus si proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, are acum 3,3 miliarde de dolari, fata de 23,5 miliarde cu sase luni in urma.


Oamenii de afaceri rusi si-au finantat cresterea in ultimii ani prin indatorare, in timp ce marea parte a averilor lor era calculata in functie de pretul actiunilor din societatile pe care le aveau.


Degringolada de la Bursele mondiale, caderea pretului la materiile prime si dificultatile de platire a datoriilor intr-o lume in criza de lichiditati au dus la prabusirea averilor ruse in ultimele luni.