TOP: Cele mai EXTRAVAGANTE IAHTURI din lume

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 17:43
8751 citiri
TOP: Cele mai EXTRAVAGANTE IAHTURI din lume

Daca iahtul reprezinta un simbol al statului social, atunci proprietarii acestor ambaractiuni luxoase si-au asigurat un loc in clasament. Toate iahturile selectate de Forbes reprezinta adevarate palate plutitoare, cu dimensiuni impresionante si cu dotari pe masura pretentiilor miliardarilor lumii.

Maltese Falcon

Maltese Falcon (Soimul Maltez) este unul dintre cele mai mari iahturi private, din lume, construit initial pentru afaceristul Tony Perkins.

Ambarcatiunea se afla acum in proprietatea "superstarului" fondurilor speculative, Elena Ambrosiadou.

Iahtul, o adevarata frumusete pentru cunoscatori, are mai mult de 86 de metri lungime si este renumit, in special, pentru sistemul revolutionar de navigatie, DynaRig.

Un dispozitiv complicat, care asigura controlul celor trei vele, fiecare formata din cinci bucati diferite, prin intermediul calculatorului. Multumita acestui sistem, iahtul se bucura, in egala masura, de viteza si de o eficienta aerodinamica.

Falcon poate traversa Oceanul Atlantic in zece zile. Inauntru, ambarcatiunea este la fel de spectaculoasa.

Scara interioara circulara trece printr-un atrium plin de lumina si uneste cele trei punti transparente, ale celor trei etaje.

Sala completa de gimnastica, peretii impodobiti cu opere de arta, saloane spatioase, un apartament VIP cu un cockpit privat, toate acestea subliniaza luxul opulent caracteristic pentru Soimul Maltez.

Guilty

Miliardarul grec Dakis Joannou, unul dintre cei mai mari colectionari de arta contemporana din lume, este proprietarul acestui iaht, a carui lungime depaseste 39 de metri.

Iahtul a fost realizat de constructorul italian Ivana Porfiri si are un design greu de ignorat. Inspirat din modelul de camuflaj folosit in Primul Razboi Mondial, suprafata exterioara a vasului este pictata in galben, negru, violet, alb si albastru, dupa un model ales de Jeff Koons.

Interiorul foarte luminos, dominat de alb, gazduieste multe lucrari de arta, inclusiv un tablou semnat de David Shrigley, o sculptura a lui Martin Creed si un tablou semnat de Sarah Morris.

Mr. Terrible

Mr. Terrible (Domnul Teribil) poate fi inchiriat pentru croaziere particulare si compenseaza marimea redusa printr-un lux somptuos.

Obiectele de mobilier au fost formate din nu mai putin de o duzina de esente diferite de lemn, toate provenite din copaci foarte  rari.

Interiorul reprezinta o combinatie de stiluri, Art-Deco si traditional polinezian. Drept urmare, aici exista panouri de perete specifice pentru Hawaii, etajere din lemn de nuc african si un hol de primire din mahon din Honduras.

Alte facilitati includ sase seturi complete de echipament pentru scufundari, o cada de cupru, si un candelabru cu aspect de copac.

Solemates

Solemates a fost inchiriat de Sean P.Diddy Combs, pentru 850.000 de dolari pe saptamana, prin intermediul Grupului Luxury Yacht.

Ambarcatiunea este plina de facilitati  care ar multumi cei mai pretentiosi turisti. Cele mai bune dotari sunt, insa, tehnologice.

Iahtul are un set de aplicatii pentru Ipad, personalizate, care le permit ocupantilor sa controleze marea majoritate a sistemelor, de la cele climatice, pana la cele destinate divertismentului.

Printre alte beneficii se numara televizoare cu ecran plate, jacuzzi, un dus cu aromaterapie, o sala de gimnastica perfect echipata, care se poate transforma foarte usor intr-o discoteca.

Octopus

Octopus (Caracatita) apartine co-fondatorului Microsoft, Paul Allen si este un mega-iaht, construit pentru 200 de milioane de euro.

Bugetul estimat pentru intretinerea sa anuala a fost estimat de Forbes la 20 de milioane de dolari. "Monstrul" de peste 144 de metri este echipat cu un studio de inregistrari, sistem de andocare pentru jetski-uri, teren de baschet, sapte barci, doua piste pentru elicopter si doua submarine.

In plus, iahtul mai are si camere pentru echipaj cu o suprafata de 60 de metri patrati si doua elicoptere. Unul dintre submarine le poate asigura pasagerilor pana la doua saptamani sub apa si o panorama incredibila a fundului oceanului.

Iahtul regal din Dubai, detinut de seicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, este unul dintre cele mai mari vase private din lume.

Cu o marime de peste 180 de metri, ambarcatiunea se numara si printre cele mai scumpe din lume, in contextul in care seicul a platit nu mai putin de 300 de milioane de dolari.

Puntile sale sunt deservite de trei lifturi si de o scara de sticla, de unde se pot vedea piscinele, cada cu apa fierbinte si zona de plaja. Pe langa toate acestea, iahtul mai are un submarin mic, o sala de squash, un centru SPA, o sala de cinema, una de spart si o pista pentru elicoptere.

Eclipse

Iahtul Eclipse este proprietatea miliardarului rus Roman Abramovici si este cel mai scump si mai mare de pe tot globul.Constructia ambarcatiunii a fost estimata la 400 de milioane de dolari.

Cu un design ultramodern, realizat de arhitectul francez Hermidas Atabeyki, si cu un interior de lux marca Terrence Disdale, iahtul este pur si simplu coplesitor.

Poate oferi cazare pentru 92 de membrii ai echipajului, are doua piste elicoptere, o piscina de 16 metri, care poate fi usor transformata in discoteca , un restaurant, un salon SPA si o sala de cinema.

Fiecare dintre cele 24 de cabine destinate pasagerilor este dotata cu propriul sau ecran TV de peste 2 metri.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#iachturi scumpe, #top iacht, #vacanta, #croaziera iacht , #stiri Roman Abramovici