Basescu spune DA pentru o companie mixta Romgaz-Gazprom

Joi, 03 Iulie 2008, ora 10:04
1959 citiri
Basescu spune DA pentru o companie mixta Romgaz-Gazprom

Presedintele Traian Basescu s-a aratat deschis cooperarii cu Rusia in domeniul gazelor naturale,care ar putea consta in extinderea capacitatii de inmagazinare ce ar include si proiectul Roman-Margineni si infiintarea unei companii mixte Romgaz-Gazprom,a declarat Iulian Iancu. Presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, s-a intalnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu seful statului caruia i-a prezentat un set de masuri ce ar trebui luate in domeniul energetic.


"Am discutat cu presedintele despre Pactul national .Am abordat si probleme importante pentru sectorul energetic, dar si probleme strategice, pe proiecte de interes national care ar trebui preluate intr-un program national. Presedintele a avut o atitudine pozitiva fata de unele proiecte de cooperare cu Rusia in domeniul gazelor naturale, care ar putea consta in extinderea capacitatii de inmagazinare a gazelor in Romania, dar si in concretizarea proiectului Roman-Margineni", a spus Iancu.


Alianta PSD+PC a prezentat marti, cu ocazia consultarilor initiate de seful statului, un "Pact national pentru energie si hrana", o initiativa a social-democratilor ce include insa si propunerile mai vechi ale PC referitoare la reducerea TVA la alimente si fondul de solidaritate pentru pensionari.