Cererea FP de a anula decizia Romgaz de a dona statului 400 mil. lei a fost respinsa

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 00:59
1060 citiri
Cererea FP de a anula decizia Romgaz de a dona statului 400 mil. lei a fost respinsa

Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de catre Fondul Proprietatea (FP) impotriva producatorului de gaze Romgaz din Medias pentru a anula hotararea din AGA companiei din 30 noiembrie 2010, prin care s-a aprobat ca Romgaz sa doneze 400 de milioane lei la bugetul de stat, informeaza Newsin.

"Fondul Proprietatea SA informeaza ca in data de 19 ianuarie 2011, Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de catre Fond impotriva Romgaz SA Medias privind anularea hotararii adunarii generale a actionarilor (AGA) Romgaz nr. 12 din data de 30 noiembrie 2010, prin care a fost aprobata realizarea de catre Romgaz a unei donatii in suma de 400 milioane lei catre statul roman", se arata intr-un comunicat emis joi de FP Bursei de Valori Bucuresti.

La acelasi termen de judecata, Tribunalul Sibiu a respins cererea Fondului privind suspendarea executarii aceleiasi hotarari.

"In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15%, Fondul Proprietatea a votat impotriva acestei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc pe 30 noiembrie 2010 si a decis sa ia masuri legale impotriva acesteia pentru a se asigura ca drepturile actionarilor Fondului sunt protejate. Prin urmare, Fondul a depus la Tribunalul Sibiu o cerere impotriva Romgaz prin care a solicitat anularea Hotararii nr. 12/2010 a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Romgaz".

Reprezentantii Fondului Proprietatea subliniaza ca reprezentantii sai legali vor continua litigiul impotriva donatiei realizata de catre Romgaz in suma de 400 milioane lei catre etatul roman prin promovarea cailor de atac, in conditiile legii.

Administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, si-a exprimat in repetate randuri "dezamagirea" fata de transferul sumei de 400 de milioane de lei de la Romgaz catre bugetul statului roman si spera in anularea deciziei prin care a fost aprobata aceasta donatie.

In urma adunarii generale a actionarilor Romgaz din 30 noiembrie 2010, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al companiei cu 85% din actiuni, a votat in favoarea donatiei de 400 de milioane de lei catre bugetul statului roman. In calitate de actionar minoritar cu 15% din actiuni, Fondul Proprietatea a votat impotriva rezolutiei, expunand cu tarie consecintele negative ale unei astfel de decizii.

#donatie Romgaz, #Romgaz, #Fondul Proprietatea, #producator de gaze, #buget de stat , #stiri Romgaz