Cum arata "cea mai mare tampenie economica a tuturor timpurilor"?

Duminica, 15 August 2010, ora 00:50
1419 citiri
Cum arata "cea mai mare tampenie economica a tuturor timpurilor"?

Democrat-liberalul Ionut Popescu, directorul Fondului Proprietatea si fost ministru de Finante (in Guvernul Tariceanu 1), reactioneaza extrem de virulent impotriva deciziei Ministerului de Finante de a impune companiilor de stat donatii din profitul anilor precedenti, catre bugetul de stat, decizie pe care o califica drept "cea mai mare tampenie economica a tuturor timpurilor".

Intr-o declaratie in exclusivitate pentru Gandul, Ionut Popescu il califica drept "idiot" pe cel care a gandit si redactat aceasta prevedere, care ar da peste cap toata economia, transformand toate firmele in ONG-uri.

Popescu sustine ca, daca proiectul legii de rectificare a Bugetului de Stat va fi adoptat de Guvern si de Parlament in forma actuala, va uza de toate caile de atac in Justitie, indiferent de eventualele consecinte politice.

Directorul Fondului Proprietatea isi exprima, insa, speranta ca ministrul de Finante nu stie despre "aceasta trasnaie" si ca prevederea va fi anulata, nefiind nici constitutionala, nici in logica economiei de piata.

"Am citit in ziarul Gandul, fiindca doar aici a fost prezentata chestia asta cu donatiile companiilor de stat, si nu mi-a venit sa cred. Am crezut ca poate e vorba despre dividende si ati interpretat voi asa. Dar am verificat, am citit proiectul de rectificare pe site-ul Ministerului de Finante si, din nefericire, se confirma.

Este cea mai mare tampenie economica pe care am vazut-o si nu credeam ca voi vedea o asemenea lege, cat timp voi trai. Nu poti impune unei companii unde statul nu e unic actionar, cum este cazul Romgaz, unde este actionar minoritar Fondul Proprietatea, sa doneze bani din profit. E, practic, un furt in toata regula...".

#ionut popescu, #tampenie, #economica, #vladescu, #proprietatea , #stiri Romgaz