De ce sa izgonim Sterling, daca putem sa ne asociem cu ei?

Joi, 04 Iunie 2009, ora 16:35
1478 citiri
De ce sa izgonim Sterling, daca putem sa ne asociem cu ei?

Diferendul dintre Guvern si Sterling privind explorarile de hidrocarburi in Marea Neagra poate fi solutionat amiabil, prin introducerea Romgaz in parteneriat cu compania canadiana, iar autoritatile nu au in vedere, deocamdata, "masuri abrupte" pe aceasta tema, a declarat deputatul PSD Iulian Iancu.

"Nu este cazul sa se recurga la masuri abrupte. A fost vina fostului guvern ca Romania a renuntat la drepturile din Marea Neagra", a afirmat joi Iancu, care ocupa si functia de sef al Comisiei pentru servicii si industrii din Camera Deputatilor, precizeaza Mediafax.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a anuntat, anterior, ca doreste sa rezilieze contractul cu Sterling, astfel incat statul sa beneficieze de 45% din productia de hidrocarburi, conform prevederilor din contractul initial din 1992, propunere sustinuta si de ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Autoritatile sustin ca producatorul de gaze Romgaz, detinut de stat, este pregatit sa participe, singur sau in parteneriat cu Sterling, la explorarile din Marea Neagra.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conflict, #marea, #neagra, #romgaz, #sterling , #stiri Romgaz