EGL Romania intra pe piata energiilor regenerabile

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 12:47
1388 citiri
EGL Romania intra pe piata energiilor regenerabile

 EGL Romania intentioneaza sa investeasca in energii regenerabile, pentru a deveni producator de energie electrica, si isi face parc eolian de pana la 50 MW, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Petre Stroe,precizeaza Newsin.

"Strategia pe termen lung a companiei presupune implementarea de investitii in piata romaneasca: in energii regenerabile si in depozite de gaze. Ne gandim sa construim un parc eolian greenfield de 20-50MW, pentru care analizam patru posibile locatii. Am mai negociat si in trecut, insa nu ne-a convenit pretul. In doi ani, incepem lucrarile", a declarat Petre Stroe.

Acesta nu poate estima cat ar costa acum acest proiect, intrucat anul trecut instalarea unui MW din energie eoliana costa 1,7 milioane euro, iar acum a coborat la un milion euro.

De asemenea, directorul general al EGL Romania a mai spus ca in planurile companiei intra si investitia intr-o termocentrala brownfield de 80 MW, proiect pentru care se va asocia cu o companie.

EGL Romania negociaza in prezent cu producatorul national de gaze Romgaz pentru constructia unui depozit subteran de gaze naturale, cu o capacitate de gaze de 300 milioane metri cubi, fie un depozit nou, fie marirea capacitatii unuia deja existent.

Grupul EGL detine participatii, in Italia, in patru centrale pe gaze, pentru productia de energie electrica, cu o putere totala de 3.200 MW.

De asemenea, EGL investeste si in Norvegia intr-un parc eolian de 400 MW, ce va fi implementat treptat pana in 2012, acesta fiind primul proiect pe energie regenerabila, la nivel de grup.

Si in Spania, grupul EGL dezvolta un proiect pe biomasa, pentru care se ocupa acum de obtinerea autorizatiilor.

EGL Romania a fost infiintata in 2003, ca filiala a societatii elvetiene EGL AG.

EGL Romania a fost constituita in scopul de-a activa in domeniul comercializarii si transportului gazelor naturale si este printre principalii furnizori de energie electrica si gaze pentru consumatori finali.

De asemenea, EGL Romania exporta mici cantitati de energie electrica pentru portofoliul de clienti din Europa Centrala si de Sud-Est.

Nou parc eolian de mari dimensiuni, pus pe picioare printr-un parteneriat româno-danez. La ce costuri se va ridica proiectul și unde va fi amplasat
Nou parc eolian de mari dimensiuni, pus pe picioare printr-un parteneriat româno-danez. La ce costuri se va ridica proiectul și unde va fi amplasat
Eurowind Energy, dezvoltator şi operator de proiecte eoliene, solare şi hibride, a semnat cu Banca Comercială Română SA (BCR) şi Erste Group Bank AG o facilitate de credit în valoare de...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#energie regenerabila, #investitii, #parc eolian, #centrale pe gaze , #stiri Romgaz