Executivul ar putea vinde noi pachete de actiuni Romgaz

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 23:26
1418 citiri
Executivul ar putea vinde noi pachete de actiuni Romgaz

Guvernul va lua in calcul vanzarea altor pachete de actiuni minoritare la Romgaz dupa listarea la BVB a 15% din titluri, operatiune care va fi derulata pe piata de capital interna si/sau internationala, pastrand insa pachetul majoritar de actiun, informeaza Mediafax.

Vanzarea de catre stat a unui numar suplimentar de actiuni minoritare din pachetul detinut la compania Romgaz este prevazuta, ca varianta de analiza, intr-un document oficial obtinut de MEDIAFAX.

"La Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz Medias se va avea in vedere realizarea de investitii in scopul cresterii capacitatii de inmagazinare subterana a gazelor.

Avand in vedere importanta strategica pe care societatea o detine in economia romaneasca, ulterior derularii actiunii de valorificare a pachetului de actiuni reprezentand 15% din capitalul social prin mecanisme ale pietei de capital, se va analiza oportunitatea valorificarii de pachete minoritare de actiuni pe piata reglementata de capital interna si/sau internationala, cu pastrarea pachetului majoritar de actiuni in proprietatea statului", este anuntat in document.

 

Un document obtinut si prezentat de MEDIAFAX in aprilie 2010 prezenta intentia Guvernului de a lista la bursa pachete de actiuni la mai multe companii controlate de stat, printre care si Romgaz. Executivul estima atunci ca, pentru 15% din actiunile producatorului de gaze naturale, va obtine 57,4 milioane lei.

Decizia de vanzare la bursa a 15% din actiunile detinute la Romgaz a fost luata de Guvern in august 2010. Un document redactat de Ministerul Economiei, prezentat saptamana trecuta de MEDIAFAX, releva ca Romgaz va intra la tranzactionare pe bursa in decembrie 2011.

Listarea la Bursa a Romgaz, precum si a altor companii controlate de stat prin Ministerul Economiei, este o intentie anuntata de catre ministrii de resort inca din 2006, care deocamdata nu a avut niciun rezultat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#actiuni, #bursa, #bvb, #romgaz , #stiri Romgaz