FP a demarat un nou litigiu impotriva membrilor CA al Romgaz

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 12:27
1416 citiri
FP a demarat un nou litigiu impotriva membrilor CA al Romgaz

Fondul Proprietatea (FP) a demarat un nou litigiu impotriva membrilor Consiliului de Administratie (CA) al Romgaz care au aprobat realizarea unei donatii de 400 milioane lei catre statul roman, se arata intr-un comunicat transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti, anunta NewsIn.

"Fondul Proprietatea a demarat un nou litigiu impotriva membrilor Consiliului de Administratie al Romgaz care au aprobat realizarea unei donatii in suma de 400.000.000 lei catre statul roman, si anume Ioana Apan, Marcel Adrian Piteiu, Ionica Raicu si Mihai Busuioc.

Franklin Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea, reitereaza angajamentul sau de a intreprinde toate masurile legale in vederea pastrarii valorii companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, in scopul protejarii intereselor tuturor actionarilor sai", se spune in comunicat.

Totodata, la inceputul lunii februarie, reprezentantii Franklin Templeton anuntau ca Tribunalul Sibiu a respins in 19 ianuarie cererea formulata de catre Fondul Proprietatea impotriva producatorului de gaze Romgaz din Medias pentru a anula hotararea din AGA companiei din 30 noiembrie 2010, prin care s-a aprobat ca Romgaz sa doneze 400 de milioane lei la bugetul de stat.

La acelasi termen de judecata, Tribunalul Sibiu a respins cererea Fondului privind suspendarea executarii aceleiasi hotarari.

#fondul proprietatea, #romgaz, #donatii, #statul roman , #stiri Romgaz