FP, dezavantajat de donatiile Romgaz

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 09:26
1408 citiri
FP, dezavantajat de donatiile Romgaz

Fondul Proprietatea detine 15% din Romgaz si ar fi dezavantajat de donatiile companiei decise de Guvern la prima rectificare bugetara din acest an. Mai mult decat atat, presedintele Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea sustine ca se opune donatiei.

In luna august, Guvernul a stabilit ca Romgaz sa doneze la bugetul de stat 400 milioane lei. Romgaz nu este singura care ar trebui sa doneze bani la bugetul de stat, in contextul in care Electrica ar trebui sa dea statului, sub forma de donatie tot 400 milioane lei, in timp ce Loteria Romana va transfera 74 milioane lei din profitul anilor precedenti si vanzari de active.

"Fiind implicati alaturi de Guvern in aceasta problema, suntem in mod natural dezamagiti ca ei urmeaza aceasta cale. Repetam ca ne opunem cu tarie propunerii Guvernului de a obtine de la Romgaz o donatie pentru a acoperi deficitul bugetar", a declarat Mark Mobius, presedintele Franklin Templeton.

Acesta adauga ca reputatia Romaniei va fi afectata, in cazul in care Romgaz va dona bani pentru bugetul de stat, si ca se va se va crea un precedent negativ, inrautatind perceptia investitorilor straini in legatura cu siguranta de a face afaceri in Romania.

#fondul, #proprietatea, #romgaz, #franklin, #templeton , #stiri Romgaz