Franklin Templeton: Am fost socati de modul in care sunt conduse companiile de stat in Romania

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 16:04
2520 citiri
Franklin Templeton: Am fost socati de modul in care sunt conduse companiile de stat in Romania

Vicepresedintele executiv si managerul de portofoliu al Franklin Templeton (FT), administratorul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a declarat marti la The Money Channel ca oficialii FT au fost socati de modul in care sunt conduse companiile de stat in Romania, anunta NewsIn.

"Avem cateva companii in care suntem actionari minoritari, iar statul este actionar majoritar. Trebuie sa mentionez ca am fost destul de socati cand am vazut cum sunt conduse aceste companii de catre Guvern sau de oamenii din ministere care sunt responsabili de evolutia companiei", a declarat vicepresedintele Franklin Templeton, adaugand ca este o situatie "foarte proasta", atat pentru economie, cat si pentru cetatenii Romaniei.

Totodata, referitor la decizia conducerii Romgaz de a dona 400 de milioane de euro la bugetul de stat, reprezentantul Fondului Proprietatea a declarat ca banii au fost deja virati la buget, insa Fondul va incerca sa recupereze acesti bani pe cale legala.

"Avem argumente puternice in favoarea noastra si de asemenea incercam sa mergem la boardul Romgaz sa-i facem sa inteleaga ca e decizia adoptata de ei si fiecare ar trebui sa fie responsabil pentru acest vot pe care l-au dat si pentru faptul ca trebuie sa aiba in considerare beneficiul companiei", a mai spus acesta.

Oficialul Franklin Templeton sustine ca, pe termen scurt, Guvernul castiga 400 de milioane de lei, dar pe termen lung pierde, avand in vedere ca intentioneaza sa vanda pachete importante din alte companii pe care le detine, intrucat investitorii vor plati mai putin pentru aceste actiuni din cauza riscului ca situatia de la Romgaz sa se repete.

 

#companii, #conducere, #franklin templeton, #guvern, #romgaz, #stat , #stiri Romgaz