Geoana da asigurari ca nu va vinde Romgazul si Transgazul

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 23:20
1437 citiri
Geoana da asigurari ca nu va vinde Romgazul si Transgazul

Candidatul PSD la prezidentiale, Mircea Geoana, a declarat marti seara, la Adamclisi, ca Romgazul si Transgazul vor ramane ale statului, astfel incat Romania sa-si poata apara interesele pe plan international, transmite NewsIn.

Geoana a participat, marti seara, la sarbatoarea Zilei Nationale, organizata in localitatea constanteana Adamclisi, chiar langa mausoleul Tropaeum Traiani.

"In acest moment greu pentru tara avem obligatia sa ne unim, astazi la aceasta mare manifestare de zeci de mii de oameni de la Adamclisi nu exista culori de partid. Da, sunt rosii social-democrati, sunt galbeni si albastri colegii liberali dar adevaratul stindard este tricolorul national.

Astazi nu aveam culoare politica, avem o singura deviza: o Romanie unita, puternica si care incepe sa revina la normalitate", a declarat acesta. Geoana a mai spus ca are un program pentru salvarea locurilor de munca, un program relansarea agriculturii romanesti si satului romanesc si un program de dezvoltare a energiei nationale.

"Nu putem accepta ca astazi 650.000 dintre romani sunt fara slujba, nu putem sa asistam nepasatori cum somajul merge catre un milion de oameni. Vom continua sa investim la Cernavoda, vom continua sa avem un complex energetic puternic, vom pastra in maini romanesti si mainile statului Romgazul si Transgazul pentru a putea sa ne aparam interesele pe plan international", a explicat acesta.

Geoana a mai spus ca in fiecare an va sarbatori Ziua Nationala in Adamclisi. "Incepem astazi o traditie, vom fi aici in fiecare an, vom da respectul nostru Albei Iuliei si Bucurestiului, dar vom spune ca exista radacina romaneasca si la Adamclisi si la Sarmisegetuza si in tot ceea ce reprezinta spatiul romanesc si la Chisinau si la Madrid, oriunde exista natiune romana", a spus el.

In acest context, Mircea Geoana a vorbit despre valorile natiunii. "Trebuie sa avem taria sa redescoperim simbolurile natiunii romane.

De prea multe ori ne adunam la Alba Iulia, la Timisoara, la Adamclisi sau la Sarmisegetuza sau la Orastie, exclusiv atunci cand sunt momente de sarbatoare.

Vreau sa facem ca acesti copii ai tarii sa poata sa viziteze, sa mearga sa sa vada si mormantul lui Avram Iancu de la Tebea, sa vina nu cand este sarabatoare nationala, ci cand este vacanta si vine cu scoala, cu dirigintele, cu profesorul, cu parintii si sa incepem sa fim mandri de faptul ca din Bucovina in Banat si din Dobrogea pana in Ardeal si din Oltenia pana in Moldova avem cu ce sa ne mandrim", a adaugat Geoana.

La eveniment au participat, printre altii, primarul Constantei, Radu Mazare, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, senatorul liberal Puiu Hasotti, senatorul PSD Nicolae Moga.

De remarcat ca, dupa ani de zile de neintelegeri, Nicusor Constantinescu si Puiu Hasotti s-au sarutat pe obraz si au tinut discursuri pe scena, unul dupa altul.

De altfel, Hasotti a salutat multimea tinandu-se de mana cu Mircea Geoana si Radu Mazare. Evenimentul de la Adamclisi a fost organizat de Consiliul Judetean Constanta, impreuna cu Primaria Adamclisi. Au participat aproximativ 10.000 de persoane, care au asistat la concerte de muzica usoara si populara. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#geoana, #romgaz, #transgaz , #stiri Romgaz