Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ME va vinde pe bursa cate 15% din actiunile Transelectrica, Transgaz si Romgaz

ME va vinde pe bursa cate 15% din actiunile Transelectrica, Transgaz si Romgaz

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) va vinde pe bursa cate 15% din actiunile transportatorului de electricitate Transelectrica, transportatorului de gaze naturale Transgaz si ale producatorului de gaze Romgaz, potrivit unor proiecte de Hotarare de Guvern, relateaza NewsIn.

"Ofertele publice de vanzare se vor derula prin intermediul unui intermediar autorizat, selectat prin licitatie conform prevederilor legale, care va realiza evaluarea necesara determinarii pretului", se arata in proiectul de HG publicat joi pe site-ul MECMA.

De asemenea, in cazul Romgaz va exista si o oferta publica secundara initiala.


Compania Romgaz din Medias nu este in prezent listata la Bursa de Valori Bucuresti.


Capitalul social al societatii este de 383,038 milioane lei, detinut in proportie de 85,007% de statul roman prin MECMA si in proportie de 14,993% de Fondul Proprietatea.


Totodata, capitalul social al Transelectrica este de 733,031 milioane lei detinut in proportie de 73,68822% de statul roman prin Ministerul Economiei si in proportie de 13,49903% de Fondul Proprietatea, restul fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.


In ceea ce priveste compania Transgaz, capitalul social al societatii este de 117,738 milioane lei detinut in proportie de 73,51% de statul roman prin Ministerul Economiei si in proportie de 14,9876% de Fondul Proprietatea, restul fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.


Un memorandum al Ministerului Economiei aprobat in acest an arata ca statul isi propune sa obtina peste un miliard de euro prin vanzarea actiunilor detinute la mai multe companii din domeniul energetic. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 697 ori