Mobius despre donatia Romgaz: vor trece multi ani pana recuperam banii de la Guvern

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 18:33
1555 citiri
Mobius despre donatia Romgaz: vor trece multi ani pana recuperam banii de la Guvern

Presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, a declarat la The Money Channel ca vor fi luate toate masurile legale pentru a fi recuperati cei 400 mil. lei care au reprezentat donatia Romgaz catre bugetul statului, insa rezolvarea acestei probleme ar putea dura ani de zile, relateaza NewsIn.

"Noi vom lua toate masurile legale pentru a recupera acesti bani. Stim ca asta va lua mult timp, dar vom face toate eforturile sa recuperam banii de la Guvern", a mentionat Mark Mobius.

Acesta spune ca eforturile de recuperare a banilor vor fi facute pentru a se restabili increderea investitorilor straini in Romania "Nu este vorba doar de Romgaz.

Cele mai mari companii listate sunt cele controlate de Guvern. Daca Guvernul vine si ia fiecare contributie, nu il intereseaza de actionarii minoritari, asta inseamna ca activele pot disparea foarte rapid.

Si increderea.... Este o problema foarte importanta, iar motivul pentru care depunem atatea eforturi sa luam banii inapoi este ca apoi sa demonstram ca putem avea incredere in piata romaneasca de capital", a mentionat Mobius.

Mobius considera ca astfel de masuri au un impact negativ in ceea ce priveste investitiile straine in Romania.

"Daca investitorii de portofoliu isi plaseaza fondurile in Romania, in companii detinute de stat, si considera ca statul poate veni oricand sa ia bani din companie din diferite motive, cum pot avea ei incredere si cum pot cumpara titluri de stat? Este chiar imoral", a mai spus presedinte executiv al Templeton.

In urma adunarii generale a actionarilor Romgaz din 30 noiembrie 2010, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al companiei, a votat in favoarea donatiei de 400 de milioane de lei catre bugetul statului roman.

In calitate de actionar minoritar, Fondul Proprietatea a votat impotriva rezolutiei, expunand cu tarie consecintele negative ale unei astfel de decizii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #guvern, #mobius, #romgaz , #stiri Romgaz