Oferta publica de listare a 10% din Romgaz va fi lansata la mijlocul lunii noiembrie

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 14:03
1385 citiri
Oferta publica de listare a 10% din Romgaz va fi lansata la mijlocul lunii noiembrie

Guvernul s-a angajat sa lanseze oferta publica initiala de listare a 10% din actiunile Romgaz la Bursa de Valori Bucuresti pana la mijlocul lunii noiembrie, potrivit scrisorii de intentie publicate pe site-ul Fondului Monetar International (FMI).

Din programul de privatizari asumat in fata FMI in urma ultimei vizite, Guvernul a bifat listarea a 10% din actiunile Nuclearelectrica in luna septembrie.

Urmeaza listarea a 10% din actiunile producatorului de gaze Romgaz la mijlocul lunii noiembrie.

Programul va continua cu privatizarea pachetului majoritar de actiuni ale furnizorului si distribuitorului de energie Electrica, iar oferta initiala de listare va avea loc pana la finele luni mai 2014. Pentru pregatirea listarii, cel putin trei din cele cinci filiale de servicii Electrica Serv vor fi separate de companie, pentru a intra in lichidare. De asemenea, vor fi separate si participatiile pe care le mai are Electrica la filialele deja privatizate.

Totodata, un pachet de 15% din Complexul Energetic Oltenia va fi listat la bursa, inainte de o privatizare a pachetului majoritar de actiuni, se mai arata in documentul citat. Oferta publica initiala va avea loc pana la finele lunii iunie 2014, dupa auditarea rezultatelor financiare aferente anului 2013 si dupa ce va fi realizat un studiu privind rezervele de carbune.

In plus, oferta initiala de vanzare a unui pachet de 10% din Hidroelectrica, blocata in instanta, va fi lansata pana la finele lunii iunie 2014.

In ceea ce vanzarea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa, daca privatizarea va esua, Guvernul s-a angajat sa reia acest proces in conformitate cu cele mai bune practici internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#listare romgaz, #oferta publica Romgaz, #actiuni Romgaz, #Romgaz actiuni bursa , #stiri Romgaz