Piata de foraj va scadea in acest an cu 10%

Joi, 12 August 2010, ora 18:07
1503 citiri
Piata de foraj va scadea in acest an cu 10%

Reprezentantii companiei Dafora SA din Medias, care detine 30% din piata de foraj din Romania, estimeaza ca piata de foraj ar putea scadea in acest an cu 10% fata de 2009, dar ca va creste cu 20-30% in 2011, pe fondul cresterii pretului petrolului si al lucrarilor in perimetrele atribuite de ANRM, informeaza NewsIn.

"Daca pretul petrolului va ramane si anul viitor la nivelul de acum (de circa 80 dolari pe baril, n.r.), atunci investitiile in sectorul de foraj vor creste. In plus, anul viitor urmeaza sa inceapa si lucrarile de exploatare in perimetrele concesionate de Agentia Nationala de Resurse Minerale (ANRM), iar companiile vor trebui sa faca astfel investitii", a declarat joi directorul Directiei de Foraj al Dafora, Teodor Orzan.

De asemenea, acesta a afirmat ca piata de foraj este in directa corelare cu pretul petrolului.

"Acum, pretul petrolului este un pret bun. Din 2011, vom avea surprize placute, piata de foraj ar putea creste cu 20-30%", a mentionat Teodor Orzan.

Altfel, acesta a spus ca daca inainte de 1989 producatorul de gaze Romgaz atribuia toate contractele sale pe piata de foraj companiei Dafora, in acest an, cele doua companii nu au mai incheiat acorduri noi si ca toate lucrarile dintre cele doua parti se deruleaza in baza unor contracte incheiate in anii trecuti si prelungite.

 

#dafora, #foraj, #petrol, #pret , #stiri Romgaz